Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Xέρι-Χέρι Παπανδρέου και Καρατζαφέρη κατά του Κ.Κ.Ε- Οι σοσιαλφασίστες κυβερνούν την χώρα!



Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Μίσος για τους εργαζόμενους και το δίκιο τους

Τα εύσημα του ΛΑ.Ο.Σ. απέσπασε ο πρωθυπουργός για τα όσα είπε χτες στη Βουλή ενάντια στο εργατικό κίνημα και την πρωτοπορία του
MotionTeam


 



Με στόχο να δημιουργήσει εντυπώσεις και να καλλιεργήσει κλίμα καταστολής, ο Γ. Παπανδρέου είπε στην πρωτολογία του ότι το ΚΚΕ έχει ευθύνη «όταν δικά σας στελέχη δημοσίως αρνούνται την τήρηση του ελληνικού Συντάγματος και όταν δικά σας στελέχη μιλούν για το δικαίωμά τους να μην τηρήσουν αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων. Δηλαδή, μας λέτε ότι παίρνετε εσείς το νόμο στα χέρια σας. Μας λέτε ότι ο καθένας μπορεί να παίρνει το νόμο στα χέρια του, ο καθένας μπορεί να σηκώσει μπαϊράκι να κάνει ό,τι θέλει».

Το δίκιο των εργαζομένων που κινητοποιούνται ενάντια στα βάρβαρα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με την «τρόικα» είναι κατά τον Γ. Παπανδρέου «το δίκαιο της αυθαιρεσίας, το δίκαιο του ισχυρού» και έτσι «δεν προστατεύουμε τους αδύναμους», αλλά εκθέτουμε τον κάθε πολίτη «στην αυθαιρεσία, στη βία και την ανομία». Συνεχίζοντας το αντιΚΚΕ παραλήρημα αναρωτήθηκε υποκριτικά: «Αυτήν την κοινωνία οραματιζόσαστε; Θεωρείτε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και άρα δημοκρατικοί κανόνες, ευνομία, Σύνταγμα τα πετάμε από το παράθυρο»;
Ανήμερα της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου για την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος, αντί να απολογηθεί για τα βάρβαρα μέτρα στράφηκε κατά όσων αγωνίζονται να μην περάσουν αυτά τα μέτρα, λέγοντας στην Αλ. Παπαρήγα τα εξής εξοργιστικά και συκοφαντικά:
«Οι πράξεις οι δικές σας, των συνδικαλιστών σας ή των φοιτητών που υποδύονται συνδικαλιστές, θεωρείτε ότι προστατεύουν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού; Θεωρείτε ότι οι ενέργειες των συνδικαλιστών σας βοηθούν στη μείωση της ανεργίας, νομίζετε ότι συμβάλλουν στην ευρωστία των Ταμείων; Νομίζετε ότι οι πράξεις σας προβάλλουν την πατρίδα και την οικονομική ανάπτυξη; Νομίζετε ότι το να παρέχετε πολιτική κάλυψη σε όλους όσοι συμπεριφέρονται βίαια, αντιδημοκρατικά, καταχρηστικά και παράνομα βοηθάει την ανάπτυξη της χώρας, τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο; `Η μήπως αφαιρείτε με τη συμπεριφορά σας εθνικό εισόδημα από τη χώρα»;
Αγωνία για να κάνει το άσπρο - μαύρο
Ο επικεφαλής μιας κυβέρνησης που με την πολιτική της αυξάνει καθημερινά την ανεργία είχε το θράσος να πει, απευθυνόμενος στο ΚΚΕ: «Θέτετε σε κίνδυνο υπάρχουσες θέσεις εργασίας και φυσικά στερείτε τη δυνατότητα δημιουργίας και νέων θέσεων εργασίας. Αυτός είναι ο αγώνας σας για την εργατική τάξη; Ετσι την εκπροσωπείτε, κυρία Παπαρήγα; Ποιους κοροϊδεύετε, επιτέλους»;
Συνεχίζοντας τη συκοφαντική επίθεση κατά των εργαζομένων ανέφερε: «Ποιος υποθάλπει το κλείσιμο των λιμανιών εν μέσω τουριστικής περιόδου; Ποιος αποτρέπει τον τουρισμό και τους τουρίστες να έρθουν στην πατρίδα μας σε μια δύσκολη, κρίσιμη για την οικονομία στιγμή; Ποιος δε θέλει να αναπτυχθεί ένας ολόκληρος κλάδος της οικονομίας, αυτός της κρουαζιέρας, που θα φέρει τεράστια έσοδα, δουλειές στα νησιά, συνάλλαγμα και εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία με τη δημιουργία πολλών και νέων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων; Εσείς, κυρία Παπαρήγα».
Την επέλαση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, ο πρωθυπουργός τη βάφτισε «εργώδη προσπάθεια για να σώσουμε την οικονομία» και επιτέθηκε εκ νέου στο ΚΚΕ και τις λαϊκές κινητοποιήσεις, δείχνοντας έτσι το φόβο του από σταθερή αγωνιστική στάση του Κόμματος: «Και εσείς αυτά τα καταστρέφετε με τον πιο ανεύθυνο τρόπο. Περιφρονείτε με τον πιο αντιδημοκρατικό τρόπο τις προσπάθειες του ελληνικού λαού. Δε σεβόσαστε το βιος του ελληνικού λαού, δεν σεβόσαστε και τις θυσίες, τη μείωση ακόμα και των συντάξεων και των μισθών για να σώσουμε τη χώρα»!
Σε άλλο σημείο, αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα, είπε: «Θέλετε να έχουμε ακόμα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα, για να μειωθούν και άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις; Αυτό θέλετε; Δεν σεβόσαστε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού να ξεφύγουμε από την επιτήρηση. Αυτό δεν το σέβεστε και αυτό το βαφτίζετε προοδευτικό, αριστερό, κομμουνιστικό; Σκεφθείτε καλά τι κάνετε».
Απειλές στο λαό
Ταυτιζόμενος με τα εφοπλιστικά συμφέροντα και τα διάφορα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια απέδωσε την κάμψη στον τουρισμό στις κινητοποιήσεις που γίνονται τα λιμάνια, λέγοντας ότι εταιρείες κρουαζιέρας σκέφτονται εξαιτίας αυτών να αποκλείσουν την Ελλάδα από τον προγραμματισμό τους, ενώ στις κινητοποιήσεις απέδωσε και τις ακυρώσεις στα ξενοδοχεία της Αθήνας.
Προσέφυγε ακόμα και στο διαδίκτυο, για το οποίο είπε πως έχει κατακλυστεί από αρνητικά για την Ελλάδα δημοσιεύματα, ισχυριζόμενος ότι το ΚΚΕ το ενδιαφέρει περισσότερο η «επικοινωνιακή προβολή της δήθεν επαναστατικότητάς του παρά το συμφέρον του τόπου και των εργαζομένων που χτυπιούνται από τις πράξεις αυτές».
Εκεί όπως που ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του ήταν όταν ισχυρίστηκε ότι οι κινητοποιήσεις οδηγούν τη χώρα στο ΔΝΤ! Οι εικόνες στα λιμάνια κάνουν το γύρο του κόσμου είπε και ανέφερε: «Πόσοι άνθρωποι θα μπορούσαν να βρουν δουλειά; Τώρα αυτοί από πού θα βρουν μισθούς και δουλειές; Θα περιμένουν ελεημοσύνη από το ΔΝΤ και την ΕΕ; Διότι εκεί μας κατευθύνετε. Αντί να αξιοποιήσουμε τις δικές μας δυνάμεις, λέτε όχι, είστε αντίθετοι σε κάθε αλλαγή που δημιουργεί εισόδημα, ευκαιρίες και δουλειές, για να μείνουμε εξαρτημένοι και εξουθενωμένοι».
Υπερακοντίζοντας ακόμα και τον Γ. Καρατζαφέρη σε αντικομμουνισμό είπε ότι «ο συντηρητικός δογματισμός σας βάζει σε ομηρία ανέργους, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Αυξάνονται εκείνοι που κινδυνεύουν και χάνονται δουλειές με τα επεισόδια που συνειδητά προκαλείτε».

ΠΗΓΗ:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: