Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΡΟΥΜΑΝΙΑ:Στο 25% το ΦΠΑ,από το 19%.To Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας ακύρωσε τις μειώσεις κατά 15% των συντάξεων και το ΔΝΤ...δεν δίνει τη νέα δόση δανείου στους Ρουμάνους!

 Την αύξηση του ΦΠΑ από 19% σε 24%, προκειμένου με περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας και να μπορέσει να λάβει τη νέα δόση του δανείου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ , αποφάσισε η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Ρουμανίας, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Εμίλ Μποκ.
Σημειώνεται πως την Παρασκευή το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρουμανίας ακύρωσε τις μειώσεις κατά 15% στις συντάξεις που προβλέπονταν από τα μέτρα λιτότητας.

Μετά την απόφαση αυτή το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 28 Ιουνίου συνάντησή του με την οποία θα αποδέσμευε τη νέα δόση δανείου προς το Βουκουρέστι.
«Η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει το ΦΠΑ κατά 5 μονάδες», δήλωσε ο Μποκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι «υπό αυτές τις συνθήκες η συμφωνία με το ΔΝΤ θα συνεχιστεί». Διευκρίνισε μάλιστα ότι η συνάντηση με το ΔΝΤ προγραμματίστηκε για την Τετάρτη.
Το Βουκουρέστι έχει δεσμευθεί ότι θα μειώσει το δημοσιονομικό του έλλειμμα στο 6,8% του ΑΕΠ του, έναντι του 7,2% που ήταν το 2009.
Πηγή:www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: