Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Επίκαιρο σχόλιο του Red Star.Ετοιμάζουν δυναμικές καταστολές κινητοποιήσεων.Να είμαστε όλοι σε αγωνιστική εγρήγορση.

Διαβάζω στο φιλοκυβερνητικό ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:


Κυβερνητικές πηγές τονίζουν χαρακτηριστικά ότι αν συνεχιστούν οι ακραίες κινητοποιήσεις «υπάρχει και ο νόμος, υπάρχουν και τα μέσα καταστολής».... Επίσης, η ανοχή που έδειξε η Αστυνομία απέναντι στα φαινόμενα της παρεμπόδισης ταξιδιωτών να ανέβουν στα καράβια, αλλά και στην άρνηση των ναυτεργατών να εφαρμόσουν τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία τους, έστειλε ένα μήνυμα αδυναμίας του κράτους να επιβάλει τον νόμο απέναντι σε μια χούφτα συνδικαλιστές. Για τους λόγους αυτούς η κυβέρνηση εγκατέλειψε τη «γραμμή» της διακριτικής παρακολούθησης των κινητοποιήσεων από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αποφάσισε να κινηθεί πιο δυναμικά. 


Είναι σίγουρο πως ο Παπανδρέου έχει αποφασίσει να ακούσει  τον ακροδεξιό πολιτικό ηγέτη που στηρίζει την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ, Καρατζαφύρερ που ζήτησε βίαιη καταστολή των διαδηλωτών-απεργών του ΠΑΜΕ! Να περιμένουμε την επόμενη  ή την μεθεπόμενη φορά σκληρή απάντηση της αστυνομίας.Το πότε θα γίνει η σκληρή επέμβαση των κρατικών δυνάμεων καταστολής θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες.Τόσο την χρονική συγκυρία ,όσο και το μέγεθος των δυνάμεων των απεργών.Πιθανότερο είναι να γίνει μια αιφνιδιαστική επιχείρηση όταν δεν έχει συγκεντρωθεί το μέγιστο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.Και βέβαια το υπουργείο Προστασίας Πολίτη θα είναι σε άμεση συνεργασία και συνεννόηση με τα ΜΜΕ που θα ρίξουν σε ζωντανή μετάδοση τόνους λάσπης σε Κ.Κ.Ε και ΠΑΜΕ.

Ιδίως το εφοπλιστικό ΣΚΑΙ που έχει πάρει εργολαβία την κατασυκοφάντηση των ναυτεργατών και του ΠΑΜΕ είναι προετοιμασμένο σύμφωνα με πληροφορίες του μπλογκ μας να κάνει πλάτες στην κυβέρνηση σε περίπτωση τέτοιας επιχείρησης της αστυνομίας. Η προσπάθεια του ΣΚΑΙ θα είναι κρατήσει το θέμα σε πρώτο πλάνο και να κατασυκοφαντήσει το Κ.Κ.Ε ως αντιπατριωτικό κόμμα που καταστρέφει την Ελληνική Οικονομία και τον τουρισμό. Οι ίδιες πηγές μας από το ΣΚΑΙ αναφέρουν πως το επιχείρημα αυτό έχει αποδοχή σημαντικού κομματιού των οπαδών του ΠΑ.ΣΟ.Κ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ και θα ανακόψει την ανοδική πορεία του Κ.Κ.Ε αλλά και την απήχηση των θέσεων του ΠΑΜΕ.

Προς το παρόν ας επικεντρώσουμε όλοι μας, αριστεροί,κομμουνιστές ,σοσιαλιστές και ανεξάρτητοι προοδευτικοί πολίτες , ΟΛΕΣ τις δυνάμεις μας στην απεργία της Τρίτης 29 Ιουνίου.Σε όποια συγκέντρωση συνδικάτων και αν βρεθούμε ,να είμαστε αποφασιστικοί και έτοιμοι γι'όλα ακόμα και για προβοκάτσιες.Να πείσουμε φίλους,συγγενείς ότι είναι απαραίτητο  όχι μόνο να απεργήσουμε ,αλλά να βγούμε στον δρόμο και να διαδηλώσουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ αλλά και με ΣΥΝΕΣΗ.

Red Star 

Δεν υπάρχουν σχόλια: