Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Νέο Αριστερό Ρεύμα:Ανακοίνωση για την βομβιστική επίθεση στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ

Η βομβιστική επίθεση στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και μάλιστα με ανθρώπινο θύμα, ο συγκεκριμένος χρόνος, ο τρόπος και ο τόπος εκδήλωσης της, παραπέμπει σε αδίστακτη δολοφονική προβοκάτσια και δημιουργεί κρίσιμα ερωτήματα για τους πολλαπλούς στόχους της.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την αξιοποιεί ήδη για την επιβολή των αντεργατικών μέτρων καθώς και για το σχεδιασμό νέων αντιλαϊκών πακέτων από κοινού με την τρόϊκα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Την αξιοποιεί, ταυτόχρονα, ως πρόσχημα ενός νέου πιο σκληρού κύματος κρατικής καταστολής σε βάρος του ανερχόμενου μαζικού εργατικού- λαϊκού κινήματος ιδιαίτερα στη σημερινή φάση σύγκρουσης του με το νομοσχέδιο- σφαγείο των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι, προκειμένου να επιβληθούν οι αντεργατικές τομές σε ολόκληρη την Ευρώπη, οργιάζει η κρατική, Ευρωενωσιακή, ιμπεριαλιστική τρομοκρατία, που οξύνεται και στο πλαίσιο των ενδοαστικών- ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Οι συνασπισμένες δυνάμεις του κεφαλαίου εξαπολύουν ένα πρωτοφανές κύμα ιδεολογικής-πολιτικής επίθεσης στις μαχόμενες δυνάμεις της εργασίας και της αριστεράς, συγκροτούν σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση το κράτος και τους θεσμούς του για να αποτρέψουν την ταξική ανασυγκρότηση και την αντικαπιταλιστική πολιτικοποίηση του μαζικού κινήματος.
Η κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου και της κρατικής καταστολής δεν θα περάσει, όταν θα βρεί απέναντι της ένα πολιτικό μαζικό λαϊκό κίνημα και ένα εργατικό αντικαπιταλιστικό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής της αντιλαϊκής επίθεσης και του συστήματος που την δημιουργεί. 
Την Τρίτη 29/6, οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα δώσουν μαζική μαχητική απάντηση στην αντεργατική επιδρομή, την κρατική καταστολή και την προβοκάτσια. Θα πορευτούν μαζικά με τα πανώ του Συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων  και θα στηρίξουν τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: