Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Επταήμερη απεργία στην British Airways

    Απεργιακές κινητοποιήσεις σε δύο κύκλους ανήγγειλε προχθές το ιπτάμενο προσωπικό της British Airways. Το συνδικάτο των πληρωμάτων καμπίνας της BA απεργεί για τρεις ημέρες από τις 20 Μαρτίου και ακολουθεί δεύτερη, τετραήμερη απεργία από τις 27 Μαρτίου.

    Το συνδικάτο Unite του ιπτάμενου προσωπικού της British Airways επιβεβαίωσε ότι δεν θα απεργήσει τις ημέρες του Πάσχα, όμως προειδοποίησε ότι μπορεί να επιστρέψει στις κινητοποιήσεις μετά την 14η Απριλίου εάν δεν βρεθεί λύση με τη διοίκηση της BA στη σύγκρουση σχετικά με τους μισθούς και τη μείωση των θέσεων εργασίας στον βρετανικό αερομεταφορέα.

    Συγκεκριμένα το συνδικάτο αντιδρά στο "πάγωμα" των μισθών για το 2010, στην υπαγωγή 3.000 εργαζομένων σε καθεστώς ημιαπασχόλησης και στη μείωση του αριθμού του ιπτάμενου προσωπικού στης πτήσεις μακράς διαρκείας.

    Η διοίκηση τονίζει ότι οι προωθούμενες αλλαγές είναι αναγκαίες λόγω μείωσης της επιβατικής κίνησης στη δίνη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Η διοίκηση της British Airways εκπαιδεύει περίπου 1.000 υπαλλήλους άλλων τμημάτων προκειμένου να αντικαταστήσουν το ιπτάμενο προσωπικό κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης.

    Πηγή:ΑΥΓΗ

    Δεν υπάρχουν σχόλια: