Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Γυναικείο άρωμα νεοναζί στην Αυστρία...Μια ξενόφοβη μητέρα 10 παιδιών διεκδικεί την Προεδρία της Αυστρίας


    Τελικά η αυστριακή πολιτική σκηνή πόρω απέχει από του να κλείσει μια κι έξω τους λογαριασμούς της με τον ναζισμό. Το καινούργιο "φρούτο" ονομάζεται Μπάρμπαρα Ρόζενκρατζ, 51 ετών, μητέρα δέκα παιδιών (όλα με γερμανικά ονόματα), που συνηθίζει να ντύνεται με παραδοσιακές ενδυμασίες (γεγονός που εκτιμά πολύ η αυστριακή ύπαιθρος), και υποψήφια της ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές της 25ης Απριλίου... Πέραν του ότι θεωρεί τον φεμινισμό "λάθος δρόμο", η Ρόζενκρατζ δυσκολεύεται πάρα πολύ να αποστασιοποιηθεί από τη ναζιστική ιδεολογία και από τις απόψεις των αρνητών του Ολοκαυτώματος. 

    Έτσι, έκανε αρκετές ημέρες (κι ενώ είχε προκληθεί σάλος στα ΜΜΕ) μέχρις ότου παραδεχθεί την ύπαρξη των θαλάμων αερίων. Οι πρώτες - πρώτες της δηλώσεις, την 1η Μαρτίου, ως υποψήφιας του κόμματος Ελευθερίας, ήσαν τόσο σιβυλλικές που έμοιαζαν με κωδικοποιημένο μήνυμα προς την υπερεθνικιστική, "σκληρή" πτέρυγα του κόμματός της, δηλαδή τους αμετανόητους ναζί.
    Με το τσιγκέλι λοιπόν δήλωσε ότι δεν αγωνίζεται για την κατάργηση του νόμου που καταστέλλει τις νεοναζιστικές δραστηριότητες ή τις απόψεις των αρνητών. Αλλά, έστω κι έτσι, η Ρόζενκρατζ συνεχίζει να πιστεύει ότι "ορισμένα τμήματα" του νόμου αυτού έρχονται σε αντίθεση με την ελευθερία έκφρασης... Κάθε χρόνο, τον Ιούνιο, διοργανώνει στον κήπο της μια "γιορτή της ισημερίας", όπου οι ομιλητές πρέπει να τοποθετηθούν γύρω από το θέμα της "διατήρησης του λαού μας χάρη στις υγιείς, ισχυρές και μεγάλες οικογένειες". Ο σύζυγος της Ρόζενκρατζ, Χορστ, είναι γνωστός για τους δεσμούς του με το νεοναζιστικό κίνημα. Είναι ο εκδότης του περιοδικού "Fakten", που συστηματικά καταγγέλλει τους "Τούρκους, τους Τσετσένους, τους Ασιάτες, τους Τσιγγάνους και τους νέγρους" ή "τις πεπαλαιωμένες απόψεις περί δήθεν εγκλημάτων της Βέρμαχτ και τις βαρβαρότητες των στρατοπέδων".
    Με αυτό το προφίλ, η υποψηφιότητα της Ρόζενκρατζ προκάλεσε συζητήσεις ακόμη και στο εσωτερικό του κόμματός της, με τον αρχηγό Χάνς Κρίστιαν Στράχε να αμφιβάλλει για τον αντίκτυπό της στους νέους ψηφοφόρους, και είναι άγνωστο αν θα καταφέρει να πιάσει το 20% ή 22% που δίνουν στο ακροδεξιό κόμμα οι δημοσκοπήσεις. Ωστόσο την υποψηφιότητά της την επέβαλε ένας ισχυρός σύμμαχος: ο Χανς Ντίχαντ, ο ιδιοκτήτης της λαϊκιστικής, ξενόφοβης εφημερίδας "Κρόνεν Τσάιτουνγκ", που έπλεξε το εγκώμιο της "θαρραλέας μάνας" πολύτεκνης οικογένειας.  Άλλωστε η Ρόζενκρατζ ήταν η μόνη ομοσπονδιακή βουλευτής που απέρριψε τη συνθήκη της Λισσαβώνας, το "κόκκινο πανί" της Κρόνεν το 2008...
    Με τις αντιευρωπαϊκές και ξενόφοβες θέσεις της, η Ρόζενκρατζ θα αντιμετωπίσει τον απερχόμενο πρόεδρο, σοσιαλδημοκράτη Χάινς Φίσερ, καθώς δεξιοί και πράσινοι αρνήθηκαν να κατεβάσουν υποψήφιους.

    Πηγή:ΑΥΓΗ

    Δεν υπάρχουν σχόλια: