Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΚΚΕ(μ-λ): Να ανατρέψουμε τον εφιάλτη που μας ετοιμάζουν!

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ)

μαζικα και αγωνιστικα στους δρομους!
εναντια στα σκληρα και βαναυσα κυβερνητικα μετρα!

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη επίθεση σε βάρος του κόσμου της δουλειάς και του μόχθου. Και αυτά που ζούμε τις μέρες αυτές είναι μόνο η αρχή. Γιατί μας ετοιμάζουν κι άλλα, ακόμη χειρότερα. Που θα προστεθούν στα σημερινά και θα βυθίσουν τις εργαζόμενες μάζες στην πείνα και την εξαθλίωση. Αυτή είναι η αλήθεια και κανείς δεν πρέπει, δεν έχει δικαίωμα να αμφιβάλλει για τον εφιάλτη που απειλεί τη ζωή και το μέλλον του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έχοντας την πλήρη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ανακοίνωσε τον τρίτο γύρο αντεργατικών μέτρων που θα επιφέρουν δυσβάσταχτο πλήγμα στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα:
·      Μειώνει κατά 30% τα δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας, για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ.
·      Φορολογεί με 12% τα επιδόματα των εργαζομένων στο Δημόσιο και μειώνει κατά 7% τις αποδοχές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και στα ΝΠΙΔ.
·      Στρώνει το δρόμο για αντίστοιχες απαιτήσεις του κεφάλαιου στον ιδιωτικό τομέα (ο ΣΕΒ ήδη έχει κάνει σχετικές δηλώσεις).
·      Παγώνει τους μισθούς και τις συντάξεις για όλους τους συνταξιούχους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
·      Αυξάνει τον ΦΠΑ στο 21%.
·      Αυξάνει ξανά την τιμή των καυσίμων.
·      Αυξάνει ξανά τη φορολογία σε ποτά και τσιγάρα.

Αυτό που πραγματικά επιχειρείται είναι η ολοκληρωτική ανατροπή όσων έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι από πολλές δεκαετίες πριν: η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση του δικαιώματος στη δουλειά, στην κοινωνική ασφάλιση, στην περίθαλψη, στις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Στην ουσία επιχειρείται η κατάργηση όλων των κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Για να πάρουν τη θέση τους η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το αύριο.
Ταυτόχρονα, προσφέρεται στο κεφάλαιο, ξένο και ντόπιο, η απόλυτη κυριαρχία πάνω στον κόσμο της δουλειάς. Αυτό ακριβώς προωθούν οι ιμπεριαλιστές της Ευρώπης και των ΗΠΑ μέσω των οργανισμών και μηχανισμών που ελέγχουν και χρησιμοποιούν, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό της χώρας ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις απαιτήσεις των μεγάλων αφεντικών τους και τα υπηρετεί με τον πιο ξεδιάντροπο και δουλικό τρόπο.
Μπήκαμε σε μια νέα περίοδο, εφιαλτική, με βάσανα και δυστυχία για το λαό και τη νεολαία. Οι τρομοκρατικές απειλές και τα εκβιαστικά διλήμματα με τα οποία σύσσωμος ο αστικός πολιτικός κόσμος βομβαρδίζει το λαό, ένα και μόνο στόχο έχουν: να τσακίσουν τη θέληση των εργαζόμενων μαζών για αγώνες και αντιστάσεις. Φοβούνται το λαό και τη νεολαία, φοβούνται το ενδεχόμενο του ξεσηκωμού τους. Και αυτό είναι ολοφάνερο. Αυτό είναι και το μοναδικό όπλο που έχουν οι εργαζόμενοι για να ανατρέψουν τη βαρβαρότητα των μέτρων και να υπερασπιστούν τη ζωή και το μέλλον τους: Να βγουν στους δρομους με απεργιες και διαδηλωσεις! Να δημιουργησουν εστιες αντιστασης παντου, αμεσα και αποφασιστικα!
Η γενική απεργία στις 24 Φλεβάρη κατέγραψε τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και της νεολαίας, αλλά και τη μεγάλη αναγκαιότητα για συνέχιση και ενίσχυση των αγώνων. Αυτό το ρόλο μόνο οι δυνάμεις της Αριστεράς μπορούν να τον αναλάβουν, αν καταφέρουν να συντονίσουν και να αναπτύξουν την κοινή τους δράση. Μόνο μια τέτοια κοινή προσπάθεια για αγώνες μπορεί να ασκήσει πίεση και στους εργατοπατέρες.
Ο εργαζόμενος κόσμος και η νεολαία βρίσκονται σε κίνδυνο. Η πόρτα του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα έχει ήδη ανοίξει. Το μέλλον του λαού και των εργαζομένων θα γίνεται όλο και πιο εφιαλτικό. Γι’ αυτό είναι ιστορικό καθήκον για κάθε αριστερή δύναμη να θέσει τις δυνάμεις της στο συντονισμό και στην κοινή δράση. Γιατί μόνο έτσι μπορούν να ανατραπούν τα εφιαλτικά μέτρα! Γιατί αυτό απαιτούν οι ανάγκες των εργαζόμενων μαζών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: