Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Διαδηλώσεις για τις αυξήσεις τιμών στην Ινδία


Σε πυρετό κινητοποιήσεων ζει η Ινδία λόγω των συνεχώς αυξανόμενων τιμών σε τρόφιμα, καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης, που έχουν σαν αποτέλεσμα όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού να βυθίζονται στη φτώχεια αντιμετωπίζοντας πρόβλημα επιβίωσης. Οι κινητοποιήσεις ενάντια στην αλματώδη αύξηση του πληθωρισμού στο 17,95% είχαν σαν αποτέλεσμα να διακοπούν, προσωρινά, οι εργασίες ψήφισης του νέου προϋπολογισμού της χώρας στο Κοινοβούλιο, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση για αποτυχία. Χαρακτηριστική της αύξησης του κόστους ζωής στην Ινδία, όπου το μεγαλύτερο ποσοστό του λαού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, είναι η απόφαση της κυβέρνησης να ανεβάσει τη φορολογία στο πετρέλαιο από 5 έως 20% κάτι που θα παρασύρει και όλες τις υπόλοιπες τιμές.

Το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) σε ανακοίνωσή του καταδίκασε την προσπάθεια επιβολής νέων φόρων στο πετρέλαιο από την κυβέρνηση, κατηγορώντας την για έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στο λαό και αδιαφορία.

Πηγή:www.rizospastis.gr

1 σχόλιο:

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Eνω η ευαισθησία του εν λόγω κόμματος είναι δεδομένη! Μέχρι σφαγής των φτωχών αγροτών φτάνει για να μη δυστυχούν στη παρούσα ζωή!