Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Το ΠΑΜΕ για τις κατασχέσεις.

Για τις κατασχέσεις
Tα ήδη χρεοκοπημένα λαϊκά νοικοκυριά χτυπημένα από τα συνεχόμενα μέτρα βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα και στριμώχνονται ακόμα περισσότερο στις δαγκάνες της εφορίας που θα μπορεί σύμφωνα με το νέο σχέδιο νομού να προβαίνει και χωρίς δικαστική απόφαση στην επιβολή συντηρητικής κατάσχεσης κινητών, ακινήτων, εμπράγματων δικαιωμάτων σε αυτά, απαιτήσεων και γενικά όλων των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη του Δημοσίου είτε βρίσκονται στα χέρια του είτε στα χέρια τρίτων.

Πιο συγκεκριμένα σε περίπτωση που ο οφειλέτης δεν καταβάλει τους φόρους, ή τους τόκους και τα πρόστιμα στη συγκεκριμένη ημερομηνία που προβλέπεται από το νόμο, η Εφορία θα του αποστέλλει ατομική ειδοποίηση καταβολής των οφειλών του και αν μέσα σε 30 ημέρες δεν έχει τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του, θα μπορεί να προβεί σε μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης ή αναγκαστικής είσπραξης των οφειλόμενων ποσών.
Είναι ανάγκη να κλιμακωθεί και να οργανωθεί καλύτερα και πιο αποτελεσματικά η οργανωμένη αλληλεγγύη.  Να δυναμώσει το σύνθημα «κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση, απέναντι στην εφορία, τις τράπεζες, τα δικαστήρια».
Να δυναμώσουν οι παρεμβάσεις απέναντι στα χαράτσια και τη φοροληστεία, να συναντούν οργισμένη λαϊκή αντίδραση οι απειλές και οι
εκβιασμοί για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς από τράπεζες και Δημόσιο.
Καμία κατάσχεση σε εργαζόμενο να μη γίνει! Τα σωματεία σε κάθε κλάδο να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε κάθε εργαζόμενος που θα
βρίσκεται μπροστά στο αδιέξοδο από την επίθεση που δέχεται, να χτυπάει συναγερμό ώστε συλλογικά και ταξικά να απαντάμε. Είναι ευθύνη των ΔΣ των σωματείων να γνωρίζουν τις δυσκολίες που υπάρχουν στον κλάδο, σε συναδέλφους. Να δημιουργούν το έδαφος ώστε κάθε εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος να απευθύνεται θαρρετά και χωρίς καθυστέρηση στο συνδικάτο του.
Υπενθυμίζουμε πως το ΠΑΜΕ έχει ήδη συγκροτήσει τμήμα νομικής ενημέρωσης προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους για βοήθεια πάνω στα ζητήματα αυτά.
Πηγή : ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: