Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΚΚΕ: Σχόλιο για τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών με βάση τις περσινές φορολογικές δηλώσεις.

Σχόλιο για τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών με βάση τις περσινές φορολογικές δηλώσεις εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναλυτικά το κείμενο του σχολίου:
«Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών με βάση τις φορολογικές δηλώσεις της περσινής χρονιάς, καταγράφουν μείωση των μισθών και των συντάξεων κατά 18% περίπου και αντίστοιχη αύξηση των φόρων σε εργατοϋπαλλήλους και συνταξιούχους κατά 52% περίπου.
Η πραγματικότητα σήμερα για τη λαϊκή οικογένεια είναι ακόμα χειρότερη, καθώς από το 2011 εντείνεται ασταμάτητα η αντιλαϊκή επίθεση με μεγαλύτερες μειώσεις μισθών και συντάξεων, κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων, νέα χαράτσια και φόρους.
Η βαρβαρότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν οι αστικές κυβερνήσεις, με το ένα ή το άλλο μείγμα διαχείρισης, για να πληρώσει ο λαός την κρίση και την καπιταλιστική ανάπτυξη. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν ευθύνονται για την κρίση και δεν πρέπει να υπομείνουν άλλο την κλοπή του μόχθου τους για να φουσκώνουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας».
Πηγή : www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: