Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα : Να διώξουμε τον γελοίο !

Βγήκε στην T-V -από ιδιωτικό στούντιο- για  να  βγάλει διάγγελμα. Για τη μείωση του ΦΠΑ στα φαγάδικα από 23% στο 13%, δοκιμαστικά για λίγους μήνες.

Τόσο σπουδαία ανακοίνωση δεν μπορούσε να την κάνει ο τμηματάρχης της γενικής γραμματείας εμπορίου ή έστω κάποιος υφυπουργός. Χρειαζόταν διάγγελμα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αυτοπροσώπως.

Κι έκανε δοκιμές, για το ποίημά του, ο Αντωνάκης, και τάκανε… σαρδάμ. «Θα το ξαναπώ» φώναξε κι έφυγε από το βήμα. Εμβρόντητοι οι τηλεθεατές άκουσαν τον κύριο πρωθυπουργό να λέει: «γαμώ το κεφάλι μου… μαλάκα». Μετά άκουσαν και την διορθωμένη εκδοχή του διαγγέλματος. Βλέπετε δεν είχε την ΕΡΤ να του διορθώνει τις… μαλακίες!
Η αλήθεια είναι ότι ο Σαμαράς έχει κάθε λόγο να αισθάνεται έτσι. Τα προγράμματα της Τρόικας που πιστά εφαρμόζει δεν βγάζουν τη χώρα από την κρίση, παρά τον πόνο και τα δάκρυα που φέρνουν στα λαϊκά στρώματα.
Η κυβέρνησή του αποσαθρώνεται μετά και την «ηρωική» έξοδο του λιπόψυχου Κουβέλη. Κι ενώ είναι τόσο αδύναμη η κυβέρνησή του είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τα πιο σκληρά αντικοινωνικά μέτρα, με μαζικές απολύσεις, ανεργία και φτώχεια, πυροδοτώντας κοινωνική αναταραχή, διαδηλώσεις και γενικές απεργίες κατακαλόκαιρο. 
Mπροστά του έχει ν' αντιμετωπίσει ένα  γιγάντιο μαζικό κίνημα, που παρά τις προδοσίες και την πολιτική δειλία των γραφειοκρατικών και των ρεφορμιστικών ηγεσιών, δεν μπορεί να το τιθασεύσει. Και ξέρει ότι ο πολιτικός του χρόνος του είναι μετρημένος. Και δεν θα τον σώσει ο Σόιμπλε για χάρη του οποίου κινητοποίησε όλη την αστυνομική δύναμη της ΕΛ.ΑΣ και  απαγόρευσε τις… συναθροίσεις στο ταξίδι-αστραπή της 18ης Iουλίου. Oύτε ο χρεοκοπημένος Bενιζέλος, ούτε οι ακροδεξιοί υπουργοί και σύμβουλοί του που ανταγωνίζονται τους «καθαρόαιμους» ναζιστές της X.A. 
Ατμός πολύς έχει συσσωρευτεί στο κοινωνικό καζάνι που βράζει. Όμως, χρειάζεται να υπάρξει ένα έμβολο που να συγκεντρώνει τον ατμό, όλα τα ρυάκια και ποτάμια της λαϊκής αγανάκτησης να γίνουν  χείμαρρος ανατροπής. Για την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά, για μια εργατική διέξοδο από τη θανάσιμη κρίση του καπιταλισμού, για την αντιμετώπιση των νεκρόφιλων νοσταλγών του Xίτλερ και του Mεταξά.
Xρειαζόμαστε μια επαναστατική οργάνωση, ένα επαναστατικό κόμμα της εργατικής τάξης, οπλισμένο με τη μαρξιστική θεωρία και μέθοδο και ένα πρόγραμμα δράσης, που θα ενώνει την εργατική τάξη στην οργάνωση μιας Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας. Mε στρατηγικό στόχο την ανατροπή του θνήσκοντος καπιταλισμού, την συντριβή του καπιταλιστικού κράτους και του φασιστικού παρακράτους και την κατάληψη της εξουσίας από αυτούς που παράγουν τον πλούτο όλης της κοινωνίας κι είναι απαλλοτριωμένοι από κάθε πλούτο.

Νέα Προοπτική τεύχος#553# Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Πηγή : EEK

1 σχόλιο:

Αντιφών είπε...

Σάββας Μιχαήλ, πληθωρικός και χειμαρρώδης.