Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

ΠΑΜΕ : Προς τους εργαζόμενους του εργοστασίου της RENAULT στη Γαλλία.


Προς τους εργαζόμενους του εργοστασίου της RENAULT στη ΓαλλίαΑγαπητοί συνάδελφοι,

 Η διοίκηση της Ρενό είναι ο ΕΝΟΧΟΣ της αυτοκτονίας του συναδέλφου σας μέσα στο εργοστάσιο της Ρενό, τα ξημερώματα της Δευτέρας 22 Απρίλη. Όμως, το καπιταλιστικό σύστημα είναι η αιτία που οδήγησε στην απόγνωση και στην αυτοκτονία τον συναδέλφου σας. Γιατί ο καπιταλισμός έχει στο DNA του την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, επιβιώνει από αυτήν.


 Η εμπειρία μας, από τα βάρβαρα μέτρα και την εξέλιξη της καπιταλιστικής κρίσης στη χώρα μας αποδεικνύει ότι οι μειώσεις μισθών, το χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις, η ανεργία, το χτύπημα σε συντάξεις και επιδόματα, η διάλυση κατακτήσεων έχουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους κερδισμένους και χαμένους τους εργαζόμενους και το λαό.

 Και στην περίπτωση της Ρενό επιβεβαιώνονται οι ευθύνες του εργοδοτικού συνδικαλισμού που υπέγραψε με την διοίκηση του ομίλου «συμφωνία ανταγωνιστικότητας», αυξάνοντας το χρόνο εργασίας και «παγώνοντας» τους μισθούς.

 Αγαπητοί συνάδελφοι,

 Εκ μέρους του ΠΑΜΕ που συσπειρώνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, παρακαλούμε να μεταφέρετε στην οικογένεια του συναδέλφου σας τα θερμά συλλυπητήρια των εργατών και εργατριών της χώρας μας.

Δεν θα γίνουμε οι σκλάβοι του 21ου αιώνα.

Η εξέγερση των εργατών του Σικάγου, της Παρισινής Κομμούνας και η Επανάσταση του Οκτώβρη, μας δείχνουν τον δρόμο.

Γυρίζουμε την πλάτη στους γραφειοκράτες συνδικαλιστές και με συσπείρωση των ταξικών δυνάμεων σε κάθε χώρο δουλειάς παλεύουμε οργανωμένα ενάντια στην εκμετάλλευση και ο πλούτος που παράγει η εργατική τάξη να γίνει κτήμα της.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Πηγή : ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: