Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Καταδίκη αγωνιστή του Κ.Κ.Ε που συμμετείχε σε κινητοποίηση σε διόδια με αίτημα την κατάργηση τους.


Καταδίκη αγωνιστή που συμμετείχε σε κινητοποίηση



Σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης τον Γιάννη Μητσιάκο, στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο στο Δήμο Κοζάνης, για τη συμμετοχή του σε κινητοποίηση στα διόδια Πολυμύλου, με αίτημα την κατάργησή τους. Κατατέθηκε έφεση επί της απόφασης.
Η κινητοποίηση είχε διοργανωθεί από την Κομματική Οργάνωση Κοζάνης του ΚΚΕ και πραγματοποιήθηκε στις 16 Σεπτέμβρη 2010.
Ο Γ. Μητσιάκος δικάστηκε και καταδικάστηκε από το δικαστήριο για την ανυπόστατη κατηγορία της «παράνομης βίας από κοινού». Κατηγορούνταν δηλαδή ότι με τη βία απώθησε τους υπαλλήλους των διοδίων και επέβαλε στους οδηγούς να περνάνε χωρίς να πληρώνουν το αντίτιμο των διοδίων. Η κατηγορία δεν επιβεβαιώθηκε από τις μαρτυρικές καταθέσεις των αστυνομικών, ενώ δεν είχαν ληφθεί καν μαρτυρικές καταθέσεις από τους υπαλλήλους των διοδίων.
Η εισαγγελέας μάλιστα δε δίστασε να προβεί στην προκλητική αναλογία της συμβολικής κινητοποίησης των κομμουνιστών ενάντια στα μονοπώλια που λυμαίνονται τους δρόμους που κατασκευάστηκαν με χρήματα του εργαζόμενου λαού με μια υποτιθέμενη συγκέντρωση σε επιχείρηση ενός αυτοαπασχολουμένου που θα τον εμπόδιζε να εισπράττει το αντίτιμο για τα εμπορεύματά του.
Με ανακοίνωσή της η ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ σημειώνει: «Η απόφαση του Δικαστηρίου είναι κομμάτι του δόγματος "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης, αναγκαίο συμπλήρωμα της σφοδρής επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα. Δεν πρόκειται όμως να τρομοκρατήσει τους κομμουνιστές, τους ριζοσπάστες αγωνιστές. Θα συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα για την κατάργηση των διοδίων, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: