Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Una Faccia Una Razza -Τα βρήκαν κεντροαριστεροί και κεντροδεξιοί - Αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση Λέτα στην Ιταλία



Από τις 15:00 ώρα Ιταλίας, δηλαδή 16:00 ώρα Ελλάδος, ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, συνομιλεί με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Λέτα παρουσιάζει στον πρόεδρο Ναπολιτάνο, τις πιο πιθανές επιλογές του για τη λίστα των υπουργών.


Οι δημοσιογράφοι κλήθηκαν στο μέγαρο Κυρηνάλιο για τις 17:00 ώρα Ιταλίας, 18:00 ώρα Ελλάδος, κάτι που σημαίνει ότι ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός θα κάνει δηλώσεις στον Τύπο, ανακοινώνοντας, πιθανότατα, τη λίστα των υπουργών της κυβέρνησής του.

Υπάρχει, όμως, και η πιθανότητα να ζητήσει μια μικρή παράταση χρόνου, πριν δημοσιοποιήσει την αναλυτική σύνθεση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν, τις ώρες αυτές, η κεντροαριστερά προωθεί στελέχη της που έως τώρα δεν έχουν υπουργοποιηθεί ποτέ, ενώ ο πρώην γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, διέψευσε ότι μπορεί να συμπεριληφθεί στην κυβερνητική ομάδα.

Από μέρους της κεντροδεξιάς, θεωρείται πιθανή η συμμετοχή στην κυβέρνηση, του γραμματέα του μπερλουσκονικού "Λαού της Ελευθερίας", Αντζελίνο Αλφάνο.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Λα Ρεπούμπλικα", το υπουργείο Εξωτερικών θα μπορούσε να αναλάβει η Έμμα Μονίνο, ιστορικό στέλεχος του κόμματος των ριζοσπαστών, ενώ, δείχνουν να μειώνονται, τελικά, οι πιθανότητες επιστροφής της Μάρα Καρφάνια στο υπουργείο ισότητας.

Σε ό,τι αφορά το κύριας σημασίας υπουργείο οικονομικών, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η "υποψηφιότητα" του γενικού διευθυντή της Τράπεζας της Ιταλίας, Φαμπρίτσιο Σακκομάννι, φαίνεται να υπερισχύει εκείνης του πρώην σοσιαλιστή πρωθυπουργού, Τζουλιάνο Αμάτο.

Η τελική επιβεβαίωση, όμως, των πληροφοριών αυτών θα φτάσει μόνον από τα χείλη του νέου πρωθυπουργού, Ενρίκο Λέτα, ο οποίος αναμένεται να ορκισθεί, με το σύνολο των υπουργών του- που δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τους δεκαοκτώ- εντός της αυριανής ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: