Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Στα δύο οι Οικολόγοι Πράσινοι.Ολοταχώς για τη διάσπαση.Αποχώρησαν από το Πανελλαδικό Συμβούλιο 14 από τα 32 μέλη,ανάμεσα τους η Ιωάννα Κοντούλη και ο Μάκης Κοψίδης.Δεκατέσσερα από τα 32 μέλη του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων απεχώρησαν από τη θυελλώδη συνεδρίαση του οργάνου το απόγευμα του Σαββάτου (20/4), δίνοντας στη δημοσιότητα πολιτική δήλωση.


Η πολιτική αυτή δήλωση περιέχει βαρύτατες κατηγορίες για την «πλειοψηφία» του οργάνου, πλειοψηφία στην οποία πρωτοστατούν ο νυν και πρώην ευρωβουλευτής του Κόμματος Νίκος Χρυσόγελος και Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Η αποχώρηση και η δήλωση αυτή των 14 έρχεται ως αποκορύφωμα μιας μακράς περιόδου σφοδρών αντιπαραθέσεων και πρέπει να θεωρηθεί ως ένα μόλις βήμα πριν την οριστική διάσπαση των Οικολόγων Πρασίνων, με μομφές στην πλειψηφία για «νόθευση» των διαδικασιών, χρήση μελών της ΠΑΣΠ για τη διαμόρφωση συσχετισμών και κυρίως για τις προθέσεις σωτηρίας της πολιτικής ελίτ και των μνημονιακών επιλογών.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ


«Πολιτική Δήλωση για τη μαζική εγγραφή μελών της ΠΑΣΠ στους Οικολόγους Πράσινους»

Την Κερκόπορτα των Οικολόγων Πράσινουν ανοίγουν στο ΠΑΣΟΚ Τρεμόπουλος και Χρυσόγελος

Τα παρακάτω υπογράφοντα 14 από τα 32 παρόντα μέλη του Πανελλαδικού Συμβουλίου-μεταξύ αυτών και 3 από τα έξη μέλη της εκτελεστική γραμματεία- και άλλα μελή των Οικολόγων Πράσινων μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου του Σαββάτου 20.04.2013, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να δηλώσουμε τα παρακάτω:

1.Η εκβιαστική και πραξικοπηματική τακτική της συγκυριακής πλειοψηφίας Μ. Τρεμόπουλου και Ν.Χρυσόγελου κορυφώνεται. Μετά το συνέδριο στη Λαμία το Δεκέμβριο του 2012 η τακτική αυτή αποκτά πρωτοφανείς διαστάσεις με την προσπάθεια μαζικής εγγραφής «μελών» από άλλο πολιτικό φορέα. Αγνοώντας την απόφαση της περιφερειακής οργάνωσης των Οικολόγων Πράσινων Αττικής έκαναν δεκτές αιτήσεις χωρίς συμπληρωμένα στοιχεία. Επικύρωσαν αιτήσεις δίχως το απαραίτητο στοιχείο της αποδοχής της ιδρυτικής διακήρυξης και του καταστατικού των Ο.Π, αιτήσεις που αντιβαίνουν στο άρθρο 4.1 του καταστατικού των Οικολόγων Πράσινων πέρι εγγραφής μελών, όλες σε μία Πολιτική Κίνηση-σε αυτή του ευρωβουλευτή Ν.Χρυσόγελου- εν μια νυκτί, και προπάντων ανυπόγραφες και ως εκ τούτου ανυπόστατες -άκυρες. Αιτήσεις που συνιστούν αλλαγή σε ποσοστό περίπου 40% των συνέδρων που έλαβαν μέρος στο τελευταίο μας συνέδριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετά από τα 183 υποψήφια μέλη που υπέβαλαν αίτηση εγγραφής σε μία μόνο ΠΚ έξη μελών και ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ την υποβολή της αίτησης, συμμετείχαν στις φοιτητικές εκλογές με την ΠΑΣΠ, την σπουδαστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Κι όλα αυτά σε ένα πλαίσιο μυστικών διαπραγματεύσεων ερήμην των οργάνων του κόμματος.

2. Η τακτική αυτή των τέως και νυν ευρωβουλευτών, Μιχάλη Τρεμόπουλου και Νίκου Χρυσόγελου απέχει από την πράσινη κουλτούρα ΚΑΙ από ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΗΘΙΚΗΣ . Η πρόσφατη προεκλογική περίοδος έδωσε ένα πολιτικό στίγμα το οποίο θέλουν να σβήσουν . Έτσι με παλαιοκομματικές πρακτικές διαλύουν ότι πράσινο και συναινετικό θα μπορούσε να διατηρήσει ο χώρος και συνιστά μια συγκροτημένη προσπάθεια πλήρους ελέγχου του κόμματος για προσωπικά οφέλη και μόνιμη-επαγγελματική πρωτοκαθεδρία.

3. Παράλληλα, οι ενέργειες αυτές, με την αλλοίωση των συσχετισμών στο κόμμα ,ενισχύουν και επιβεβαιώνουν τις φήμες για την εμπλοκή του κόμματος, ανεμπόδιστα πλέον, σε πολιτικά σενάρια που άμεσα ή έμμεσα στόχο έχουν τη σωτηρία της πολιτικής ελίτ που καταβαράθρωσε τη χώρα και τη διέλυσε κοινωνικά και οικονομικά.

Γι αυτό το λόγο αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου και καλούμε τα μέλη των Οικολόγων Πράσινων να αντικρούσουν το σχεδιασμό των μνημονιακών δυνάμεων υπερασπίζοντας το χαρακτήρα των Οικολόγων Πράσινων. Απευθυνόμαστε σε κάθε ενεργό πολίτη καλώντας τον να σταθεί δίπλα μας στις αρχές του πράσινου κινήματος και της ριζοσπαστικής οικολογίας.

Οι αποχωρήσαντες από τη διαδικασία

Κολοκούρης Ορέστης, μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας και του Πανελλαδικού Συμβουλίου

Κοσμίδου Κωνσταντίνα, μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας και του Πανελλαδικού Συμβουλίου

Δημητρίου Γεώργιος μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας και του Πανελλαδικού Συμβουλίου

Χαραλαμπάκης Γιάννης, μέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου

Σπασίδης Τηλέμαχος, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου

Ρομπάκης Οδυσσέας, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου

Καλογράνης Κώστας, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου

Λιόση Μαρία, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου

Χόρτη Καίτη, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου

Κορωνάκη Βέρα, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου

Λυμπεροπούλου Δήμητρα, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου

Κοψίδης Μάκης, αν. μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου

Αλαβάνος Ιάκωβος, αν. μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου

Βερβενιώτης Πάνος, Συντονιστής Περιφερειακής Γραμματείας Αττικής

Κοντούλη Ιωάννα, επικεφαλής Οικολόγων Πράσινων στις εκλογές 2012

Λουκέρης Κώστας, Πρόεδρος Πράσινου Ινστιτούτου

Αγογλωσάκης Σταύρος, Αντιπρόεδρος Πράσινου Ινστιτούτου

Σπασίδης Βασίλης, μέλος Οικολόγων Πράσινων

Τσιώρης Σπύρος, μέλος Οικολόγων Πράσινων

Ζερβός Ιωάννης, αν. Μέλος ΔΣ Πράσινου Ινστιτούτου

Ρετετάγκος Ιωάννης, μέλος Οικολόγων Πράσινων

Σπήλιος Χρήστος, αν. Μέλος Περιφερειακής Γραμματείας Αττικής».

Πηγή : www.iskra.gr

2 σχόλια:

Αντιφών είπε...

Να πω ότι συγκλονίστηκα... θα πω ψέμματα. Οι άνθρωποι μέχρι προχθές ήταν χέρι-χέρι με την αντιδραστική δημοτική αρχή του Καμίνη (aka Μυρμηγκάκι) και τώρα τους πείραξε η ΠΑΣΠ. Πάντα «ΠΑΣΠ» ήταν, απλά δεν ήθελαν να το παραδεχτούν. Sorry, αλλά δεν θα πενθήσω κιόλας! Εδώ ο κόσμος χάνεται και o vegeterian χτενίζεται.

Α/Υ Αλληλεγγύη στο AthensIndymedia.

Red Star είπε...

@Αντιφών εδώ η είδηση είναι ο Μάκης Κοψίδης που πάλι φεύγει από κάπου !! Έχουμε χάσει το μέτρημα με τον πρώην "σύντροφο" που ρίχνει βολές στο ΚΚΕ όποτε βρει ευκαιρία.