Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Οι κομμουνιστές της Ρωσίας τίμησαν τον Β.Λένιν.


Με πολύμορφες δραστηριότητες τίμησαν οι κομμουνιστές της Ρωσίας την 143η επέτειο από τη γέννηση του ηγέτη της Οχτωβριανής Επανάστασης, Β. Ι. Λένιν.


Οι ηγεσίες των κομμουνιστικών κομμάτων της Ρωσίας κατέθεσαν στεφάνια σε διάφορα μνημεία του Λένιν, ενώ στην πόλη Μπέλγκοροντ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) πραγματοποίησε μαζική συγκέντρωση ενάντια στην καταστροφή του μνημείου του Λένιν, που σχεδιάζουν οι τοπικές αρχές.

Περίπου 30 χιλιόμετρα έξω από το Λένινγκραντ, πραγματοποιήθηκε η 7η Διεθνής επιστημονικο-πρακτική Συνδιάσκεψη με θέμα «Ο Β. Ι. Λένιν στο σύγχρονο κόσμο».
Όπως σημειώνει το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ), που ήταν μεταξύ των διοργανωτών, η συνδιάσκεψη δεν πραγματοποιείται μόνο για την ανταλλαγή απόψεων, αλλά αποτελεί ιδιαίτερη μορφή πάλης για τη διατήρηση του μουσειακού συμπλέγματος του Λένιν, που υπάρχει εκεί στο Ραζλίβ. Σε αυτό το σημείο ο Λένιν έγραψε το «Τι να κάνουμε;», ένα θεμελιώδες  έργο  για την οικοδόμηση του Κομμουνιστικού Κόμματος, ενώ εκεί κρυβόταν και το καλοκαίρι του 1917, όταν η Προσωρινή Κυβέρνηση τον καταδίωκε. Πολλοί επιχείρησαν να ιδιωτικοποιήσουν αυτό το σύμπλεγμα και τη γύρω γη. Οι επίσημες αρχές κρατούν παθητική στάση ως προς την υπεράσπιση του συμπλέγματος, αλλά υπολογίζουν τις λαϊκές αντιδράσεις σε περίπτωση που επιχειρήσουν την καταστροφή του μουσειακού συμπλέγματος και την παράδοση του χώρου σε ιδιώτες. Γραπτή παρέμβαση στη Συνδιάσκεψη απέστειλε το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορά το ζήτημα της αρνητικής στάσης του ΚΚΕ απέναντι στη συμμετοχή των ΚΚ σε αστικές κυβερνήσεις.

Δημοσκόπηση

Σε δημοσκόπηση του «Κέντρου Λεβάντα», που δημοσιεύτηκε σε ρωσικά ΜΜΕ και αφορούσε την ερώτηση «πώς θα θυμούνται τον Λένιν οι άνθρωποι μετά από 50 χρόνια;», κυριαρχούν οι θετικές εκτιμήσεις. Το 28% δηλώνει ως «ιδρυτή του Σοβιετικού Κράτους», το 17% «ως τον ηγέτη που σε πρώτη μοίρα έθετε τα συμφέροντα των εργαζομένων», το 13% «ως μεγάλο διανοητή, που σωστά προέβλεψε το μέλλον», ενώ οι αρνητικοί χαρακτηρισμοί του είδους «ως δικτάτορα», «ως τυχοδιώκτη» κ.ά., που καλλιεργούν εδώ και 20 χρόνια οι κυρίαρχες αστικές πολιτικές δυνάμεις στη Ρωσία, δεν ξεπερνούν όλες μαζί το 25%.

Είκοσι δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση της αντεπαναστατικής διαδικασίας στην ΕΣΣΔ, ο ρώσικος λαός διατηρεί θετικά συναισθήματα για τον ηγέτη του μπολσεβίκικου κόμματος, παρά την αντικομμουνιστική κι αντιλενινιστική υστερία, που πνέει στα βασικά ρωσικά ΜΜΕ.


Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: