Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Επίθεση ακροδεξιών τραμπούκων σε φοιτητές. Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ.


Οργανωμένη ακροδεξιά ομάδα επιτέθηκε άγρια, χτες, σε φοιτητές του Μαθηματικού και του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθήνας. Οι ακροδεξιοί τραμπούκοι τραυμάτισαν 5 φοιτητές του Μαθηματικού, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», ενώ διέλυσαν τη Γενική Συνέλευση του Φυσικού.

Η Νομαρχιακή Οργάνωση ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ, σε ανακοίνωσή της «για την επίθεση οργανωμένης ακροδεξιάς ομάδας τραμπούκων σε φοιτητές του Φυσικού και του Μαθηματικού Αθήνας», τονίζει:
«Καταγγέλλουμε την οργανωμένη ακροδεξιά ομάδα τραμπούκων για την επίθεση που εξαπέλυσε σε φοιτητές των σχολών Μαθηματικού και Φυσικού Αθήνας. Εξοπλισμένα φασιστοειδή με πτυσσόμενα κλομπ, σπρέι πιπεριού, κράνη και πυροσβεστήρες, τραυμάτισαν και έστειλαν στο νοσοκομείο 5 φοιτητές του Μαθηματικού, διέλυσαν τη γενική συνέλευση που διεξαγόταν στο σύλλογο του Φυσικού χτυπώντας και εκεί φοιτητές.
Η επίθεση αυτή εντάσσεται στη συνολικότερη δράση διάφορων ομάδων που έχοντας αναλάβει το ρόλο του προστάτη της "τάξης" στο κέντρο της Αθήνας, εισβάλουν σε σπίτια και μαγαζιά για να την επιβάλουν.
Οι ενέργειες αυτές αξιοποιούνται από την κυβέρνηση και υπηρετούν τα αντιλαϊκά της σχέδια. Στόχος είναι η καταστολή του εργατικού - λαϊκού κινήματος, η διαμόρφωση κλίματος τρομοκράτησης του λαού και της νεολαίας, την ώρα που η πλουτοκρατία και τα κόμματά της οδηγούν τη νέα γενιά στη βαρβαρότητα.
Το γεγονός, έρχεται να προστεθεί στην ύπαρξη τεράστιου αριθμού αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας και ιδιαίτερα έξω από τις σχολές, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση έχει στόχο και την κατάργηση του ασύλου. Παράλληλα, ο δήμαρχος της Αθήνας Καμίνης, μαζί με την παράταξη της ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ. και τη "Χρυσή Αυγή" ψήφισαν πρόταση για απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.
Καλούμε τους φοιτητές και συνολικά τη νεολαία να μη σκύψουν το κεφάλι, να δυναμώσουν τους αγώνες. Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να μην αποπροσανατολιστούν από την οργάνωση της πάλης απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα, να δώσουν απάντηση στους σχεδιασμούς που υπηρετούν αυτές οι ομάδες».
Σε ανακοίνωση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθήνας αναφέρεται πως, χτες, «το Πανεπιστήμιο Αθηνών δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από εξωπανεπιστημιακά στοιχεία τα οποία προέβησαν σε βιαιότητες σε βάρος φοιτητών και άλλων μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας καθώς και της περιουσίας του ελληνικού λαού». Καταγγέλλεται «η βαρβαρότητα που επιδείχθηκε σε χώρο και πρόσωπα με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του πανεπιστημίου μας και την τρομοκράτηση της πανεπιστημιακής κοινότητας».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: