Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Αποσπάσματα από την ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στη Βουλή που αναφέρονται στο νόμο πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια.


(Στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του στον Πρωθυπουργό)



Η ουσία είναι ότι η κυβέρνησή σας, όχι εσείς προσωπικά, ενδεχομένως, αλλά τα κόμματα που σας στηρίζουν και που διεκδικούν την ψήφο του λαού για να συνεχίσουν αυτό το καταστροφικό έργο, στην πραγματικότητα βγάζουν ένα μίσος απέναντι στην κοινωνία και μια εκδικητικότητα.

Δεν μπορώ εγώ αλλιώς να χαρακτηρίσω αυτή την εμμονή της πρώην Υπουργού Παιδείας η οποία ό,τι έπιασε στα χέρια της το κατεδάφισε, άφησε τα σχολεία χωρίς βιβλία, προχώρησε σε ένα νόμο αντισυνταγματικό, αντιδημοκρατικό που θέλει να καταργήσει πρυτάνεις εκλεγμένους και θέλει σώνει και καλά την εφαρμογή αυτού του νόμου, ενώ έχει γίνει μπάχαλο το δημόσιο πανεπιστήμιο και τώρα βάλει με έναν εκδικητικό τρόπο εναντίον του Υπουργού που εσείς επιλέξατε του κ. Μπαμπινιώτη ο οποίος λέει το απλό πράγμα ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυτή η ιστορία.
Και σας ερωτώ: Δεν φθάνει που διαλύσατε τα δημόσια πανεπιστήμια, δεν φθάνει που τους στερείτε βασικούς πόρους για την λειτουργία τους με τον αντίστοιχο εκβιασμό με αυτόν που κάνει η τρόικα αν δεν το εφαρμόσετε δεν θα πάρετε λεφτά, προχωρήσατε και σε αυτή τη λεηλασία των αποθεματικών που είχαν στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ε, με συγχωρείτε κύριε Πρωθυπουργέ, έχω την αίσθηση ότι εδώ υπάρχει μια αίσθηση ρεβανσισμού και εκδικητικότητας. Και δεν μπορεί να λειτουργούμε με αυτό τον τρόπο. Δεν ξέρω γιατί, ίσως κάποιοι έχουν κάποια συμπλέγματα, ίσως κάποιοι μισούν, έχουν μίσος και εκδίκηση για θύλακες της κοινωνίας όπου παράγεται έργο.
Στα πανεπιστήμιά μας, υπάρχουν άνθρωποι ερευνητές, πανεπιστημιακοί κύρους που παράγουν έργο. Και λένε ότι η διαφθορά είναι εκεί. Υπάρχει και εκεί διαφθορά. Αλλά στην άλλη πλευρά στην πλευρά της πολιτικής εξουσίας υπάρχει μόνο διαφθορά. Δεν υπάρχει κύρος, δεν υπάρχει επιστημονικότητα. Έχω την αίσθηση ότι δεν μπορείτε σε αυτό το θέμα να κάνετε τον διαιτητή κύριε Πρωθυπουργέ, πρέπει να πάρετε θέση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: