Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Βουλευτής του ΛΑΟΣ για τον Θ. Αγγελόπουλο: “Δεν ήταν αυτή η οπτική της Ελλάδας, ήταν η οπτική ακραίου τμήματος της διεθνιστικής Αριστεράς”

Βουλευτής του ΛΑΟΣ για τον Θ. Αγγελόπουλο: “Δεν ήταν αυτή η οπτική της Ελλάδας, ήταν η οπτική ακραίου τμήματος της διεθνιστικής Αριστεράς”



 Σε παραλήρημα κατά του Θόδωρου Αγγελόπουλου επιδόθηκε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Ηλίας Πολατίδης στη Βουλή, θέλοντας να αμφισβητήσει μια ατάκα του υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δόλλη, ο οποίος είπε για τον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη ότι «αφηγήθηκε την πιο αληθινή Ελλάδα με ένστικτο και ευαισθησία».
Ο κύριος Πολατίδης απέρριψε σύμφωνα αυτή την οπτική και έκανε λόγο για «οπτική της διεθνιστικής και κοσμοπολίτικης αριστεράς», στο έργο του διάσημου σκηνοθέτη.«Κάνατε μια αναφορά στο νυν αποθανόντα σκηνοθέτη, τον αείμνηστο Αγγελόπουλο. Έδωσε τη δική του οπτική. Δεν ήταν η οπτική της Ελλάδας.
Ήταν η οπτική ενός συγκεκριμένου ακραίου τμήματος της διεθνιστικής και κοσμοπολίτικης αριστεράς, ειδικά μετά το 1990», είπε ο βουλευτής βάζοντας το δικό του λιθαράκι στο κινηματογραφικό στερέωμα και διαχωρίζοντας την οπτική και την αισθητική του σκηνοθέτη από τη δική του η οποία εκτυφλωτικά ακτινοβολεί στην παρακάτω φωτογραφία.
Ο κ. Πολατίδης συνέχισε την κριτική του, δίνοντας τελικά -πάλι καλά- την ευκαιρία στην ιστορία να κρίνει το σκηνοθέτη: «Είδαμε άλλωστε χθες στην τηλεόραση αποσπάσματα: “η Ελλάδα πεθαίνει, ας τη βοηθήσουμε να πεθάνει γρήγορα”, “το μετέωρο βήμα του Πελαργού”, που ήταν στην ουσία η κατάργηση των συνόρων», είπε συμπληρώνοντας: «Ας μην υπερβάλλουμε τη στιγμή που έφυγε από κοντά μας. Άλλωστε και ο ίδιος προς το τέλος της ζωής του σε συνεντεύξεις που έδωσε τα τελευταία χρόνια κράτησε κάποιες αποστάσεις για το έργο του, το οποίο από ορισμένο τμήμα της ακραίας Αριστεράς υμνείται».
Την ημέρα του θανάτου του Θ. Αγγελόπουλου το ΛΑΟΣ είχε δηλώσει συγκλονισμένο, συγκινημένο και προβληματισμένο βαθιά από το έργο του σκηνοθέτη που τον πήρε «το μετέωρο βήμα του Πλούτωνα»: «Ένας μεγάλος άνθρωπος της Έβδομης Τέχνης, πρωτοπόρος του ποιοτικού κινηματογράφου, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή. Ο αδόκητος θάνατός του συγκλονίζει τον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο. Το “μετέωρο βήμα του Πλούτωνα” στη μέση της οδού, μας πήρε έναν άνθρωπο που μας είχε συγκλονίσει, συγκινήσει και προβληματίσει βαθιά». Μάλλον ο προβληματισμός εκφράστηκε σήμερα στη βουλή διά στόματος Πολατίδη.

Πηγή:www.zoomnews.gr

1 σχόλιο:

Ikarialab είπε...

τι σε νοιαζε ρε πολατιδη τι εκανε ο αγγελοπουλος.η αληθεια ειαν ια πως δεν τον καταλαβαιναν ολοι αλλα και γιατι να τον καταλαβουν.τον πικασσο δεν τον καταλαβαινε κανεις,τον παζολινι και αλλους πολλους δεν τους καταλαβαινε κανεις αλλα μειναν στην ιστορια και πολλοι σημερα μελετουν και διαβαζουν τα εργα τους.προφανως και δεν εκπροσωπουσε την ελλαδα αλλα τιμηθηκε απο διεθνης βραβεια και σε παγκοσμιο επιπεδο τιμηθηκε απο ολα τα μμε.Τιμαει την χωρα μας αυτο κ....φασιστα και την αναδεικνυει για να μπω στην φρασεολογια σου,διοτι σε παγκομιο επιπεδο ακομα και σημερα ασχολουνται με το εργο του.για να καταλαβει κανενας τον αγγελοπουλο ειναι πραγματι δυκολο αλλα απαξ και κατι πιασεις απο τις ταινιες του τοτε δεν τον εγκαταλειπεις ποτε.