Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ :Προκαλούν και κοροϊδεύουν...



H χυδαία προσπάθεια υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να αποστασιοποιηθούν από την αντιδραστική πολιτική, που με συνέπεια υπηρέτησαν και υπηρετούν, περιορίζοντάς την σκόπιμα στο μνημόνιο, είναι πρόκληση για το λαό. Τι κρύβουν; Πρώτον, ότι στην πλειοψηφία τους οι αντεργατικές και αντιλαϊκές ανατροπές που προώθησαν από κεντρικές κυβερνητικές θέσεις την τελευταία διετία, περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο εκλέχτηκαν. Ακόμα και το μνημόνιο, το οποίο υποτίθεται ότι «δεν διάβασαν» ή το χαρακτηρίζουν τώρα «αναποτελεσματικό», περιείχε τον πυρήνα των μέτρων που προπαγάνδιζε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ, είχε όμως σκοπό να τα προωθήσει τεμαχισμένα και με πιο αργούς ρυθμούς, για να διασωθεί πολιτικά. Το ίδιο ισχύει και για τη ΝΔ, που έχασε τις εκλογές το 2009.
Δεύτερον, υπουργοί όπως ο Χρυσοχοΐδης, όταν υπογραφόταν το πρώτο μνημόνιο, ανέβαιναν στα κάγκελα για να το υπερασπιστούν. Τώρα λένε πως δε γνώριζαν το περιεχόμενό του, εφάρμοσαν όμως μέχρι κεραίας όσα προέβλεπαν οι αλλεπάλληλες συμφωνίες με την τρόικα για τους τομείς της υπουργικής τους ευθύνης. Σήμερα, μάλιστα, καυχιούνται ότι υπήρξαν αποτελεσματικοί σε ό,τι τους ανατέθηκε και παρουσιάζουν την προσήλωσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική σαν προσόν για αναβάθμιση του ρόλου τους στην αστική διαχείριση. Κι αυτό επειδή τα μέτρα που σφαγιάζουν εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα είναι διαχρονική στρατηγική της ΕΕ και των κομμάτων της, που κλιμακώνει την επιθετικότητά της σε συνθήκες κρίσης για λογαριασμό των μονοπωλίων, ανεξάρτητα αν μια χώρα έχει υπογράψει μνημόνιο ή όχι.
Ακόμα πιο πέρα: Αυτό που λένε οι δήθεν «διαφωνούντες», όπως και άλλοι προηγουμένως, δεν είναι ότι διαφωνούν με την ουσία του μνημονίου, άρα και της στρατηγικής που το επιβάλλει, αλλά με το γεγονός ότι δεν έγινε «καλή διαπραγμάτευση» για τους όρους του. Μ' αυτόν τον τρόπο στρώνουν το δρόμο ώστε να καταπιεί ο λαός αδιαμαρτύρητα τα επόμενα βάρβαρα μέτρα, εντός και εκτός μνημονίων, με την αυταπάτη ότι τώρα γίνεται «καλύτερη» διαπραγμάτευση από τους αστούς πολιτικούς, που είδαν δήθεν τα «λάθη» τους! Στήνουν δόκανο στο λαό, που δείχνει σημάδια χειραφέτησης από την αστική πολιτική και με την πάλη του ασκεί πίεση, κάνοντας το αστικό σύστημα να καταφεύγει σε τακτικισμούς για να διασωθεί και να θωρακιστεί.
Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουν συμφέρον να τιμωρήσουν σκληρά το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ. και τις παραφυάδες τους, όχι μόνο για τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν να κοροϊδέψουν την αγανάκτησή του, αλλά κυρίως για την αντιλαϊκή στρατηγική τους. Αυτή είναι που χαντακώνει δεκαετίες τώρα τη ζωή του λαού και σε συνθήκες κρίσης επιδεινώνει με πιο γρήγορους ρυθμούς τους όρους ζωής και δουλειάς της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Αυτοί που τώρα καμώνονται προκλητικά τους «μετανιωμένους», θέλουν να πρωταγωνιστούν στην επίθεση που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, με προαποφασισμένα μέτρα χωρίς προηγούμενο. Τα κόμματά τους να πάρουν την απάντηση που τους πρέπει. Να χάσουν την ικανότητα να πατούν το λαό στο σβέρκο, με αλλαγή των συσχετισμών υπέρ του ΚΚΕ, με δυνάμωμα της οργάνωσης και πάλης στους τόπους δουλειάς, στις εργατογειτονιές, παντού, με την οργάνωση της λαϊκής συμμαχίας σε ρότα σύγκρουσης και ρήξης με το κεφάλαιο.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: