Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ''ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ'' ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΜΑΖΙ, ΠΡΟΣ ΑΓΡΑΝ ''ΕΥΚΟΛΩΝ'' ΨΗΦΩΝ!


ΕΠΙZHMIOΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ «ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ» ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!



Σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί στις επόμενες εκλογές θα κατέβουν η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη και η πολιτική κίνηση Ελεύθεροι Πολίτες που έχει ως επικεφαλής το βουλευτή Αττικής Βασίλης Οικονόμου.
Ο κάθε φορέας θα διατηρήσει σύμφωνα με πληροφορίες την οργανωτική και πολιτική του αυτονομία.

Η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας φέρεται ότι θα γίνει την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012, ώρα 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, με κοινή συνέντευξη Τύπου, που θα δώσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και άλλα στελέχη του κόμματος και, από τους Ελεύθερους Πολίτες, ο βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής Μάκης Γιομπαζολιάς και Νίκος Γαλανός.
Κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra ότι αυτή την περίοδο μοιάζει να γίνεται ένας αγώνας δρόμου από ορισμένες δυνάμεις της Αριστεράς για να προωθήσουν άρον-άρον «προνομιακές» συνεργασίες με πρόσωπα και κινήσεις που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και τουΚέντρου.
Οι κύκλοι αυτοί τόνιζαν ότι τέτοιου είδους συνεργασίες, οι οποίες δεν έχουν δοκιμαστεί στη ζωή και ελάχιστα αντιπροσωπεύουν ουσιαστικό και ριζοσπαστικό προγραμματικό βάθος, αντιπροσωπεύουν περισσότερο αμφίβολες ευκαιριακές εκλογικές σκοπιμότητες.
 Kυρίως, όμως, εκφράζουν διολίσθηση αριστερών δυνάμεων, που προβαίνουν σε τέτοιες συνεργασίες,  προς το χώρο της «αριστερής» σοσιαλδημοκρατίας, παρά μετατόπιση ομάδων της τελευταίας προς το χώρο της Αριστεράς!
Ειδικότερα, η προωθούμενη εκλογική συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με τους «Ελεύθερους Πολίτες» στοχεύει στην εναγώνια αλλά αμφίβολη τελικά, απόπειρα της ΔΗΜΑΡ να προσεταιριστεί εύκολα ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Κυρίως, όμως, συνιστά ένα πρόσθετο δείγμα μιας συνεχούς μετατόπισήςτης ΔΗΜΑΡ σε όλο και χειρότερες θέσεις, όλο και πιο μακριά από κάθε αριστερό ριζοσπαστισμό!

Πηγή:www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: