Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

O υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, δήλωσε πως θα αναβληθούν οι εκλογές.



Στη Süddeutsche Zeitung έκανε δηλώσεις ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, επισημαίνοντας ότι οι εκλογές θα αναβληθούν, λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων: «Όπως στην Ιταλία έτσι και στην Ελλάδα ενδέχεται η μεταβατική κυβέρνηση να παραμείνει περισσότερο στην εξουσία από όσο σχεδιάστηκε αρχικά.
Στην Ελλάδα η ΝΔ άσκησε πιέσεις για διεξαγωγή των εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου. Τώρα διαφαίνεται ότι το χρονοδιάγραμμα δεν μπορεί να τηρηθεί.

Η μεταβατική κυβέρνηση πρέπει να εκπληρώσει «τα καθήκοντα» που ανέλαβε, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης στο Βερολίνο. Ο υπουργός δεν προχώρησε σε εικοτολογίες για νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.
Ο κ. Γιαννίτσης εξέφρασε επίσης την άποψη ότι βασικό καθήκον της μεταβατικής κυβέρνησης δεν είναι μόνον η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών, αλλά και η συρρίκνωση της ανεργίας. Σε πολλά τμήματα της δημόσιας διοίκησης παρατηρείται σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό «πτώση του ηθικού και απογοήτευση» μετά τις απολύσεις και τις μισθολογικές περικοπές μέχρι και 40%.»
Πηγή: www.tsantiri.gr, dw-world.de

Δεν υπάρχουν σχόλια: