Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Αποσπάσματα συνέντευξης του Κώστα Ήσυχου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνου για την εξωτερική πολιτική, στο εθνικό ραδιοφωνικό δίκτυο του Μεξικού.





   - 
Πέστε μας λίγα λόγια την πολιτική και οικονομική κρίση που ταλανίζει όχι μόνο τη χώρα σας αλλά θα λέγαμε τα θεμέλια της παγκόσμιας οικονομίας.…




Θα ήθελα πρώτα,  να σας ευχαριστήσω για την δυνατότητα που μας δίνετε να ακουστούμε από εκατομμύρια συμπατριώτες σας και έτσι να έχουν μια πιο καθαρή εικόνα από την οπτική μας γωνία για τις θέσεις τις ριζοσπαστικής αριστεράς, για τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα και την Ευρώπη…


Τα ατέλειωτα μνημόνια που ξεκίνησαν πριν δυο χρόνια, που έφεραν φτώχεια, εξαθλίωση, ιδιωτικοποιήσεις, μαζική ανεργία, παρουσιαστήκαν στην αρχή ως το «ενδεδειγμένο φάρμακο» στον «Έλληνα ασθενή» που πάσχει από «τεμπελιά και πολιτική καθυστέρηση».
Πρόκειται για μια βρώμικη προπαγάνδα που πρωτακούστηκε στην ήπειρο σας από το ΔΝΤ και την παγκόσμια τράπεζα. Η τεχνογνωσία, είτε μιντιακή, είτε πολιτική και οικονομική, της οικονομικής λεηλασίας και του πολιτικού έλεγχου  σε λαούς και χώρες, έρχεται τώρα στην Ευρώπη, με μικρές ή μεγάλες αλλαγές αλλά με την ίδια στρατηγική.
Η χώρα μας επιλέχτηκε ως ένα πειραματόζωο στην Ευρώπη ώστε να συνεχιστεί το αντιδραστικό και ακραίο-νεοφιλελεύθερο  πρόγραμμα κατεδάφισης δημοκρατικών και εργατικών δικαιωμάτων, ώστε να επιταχυνθεί μια πολιτική και οικονομική δικτατορία του ευρωπαϊκού κεφαλαίου με πρωταγωνιστή την γερμανική επεκτατική «οικονομική μηχανή».
Σήμερα προσπαθούν οι Ευρωπαϊκές ελίτ σε συνεργασία με την Ελληνική άρχουσα τάξη και το πολιτικό προσωπικό που τους υπηρετεί,  μέσα από μια παραδοσιακή και φθαρμένη διακομματική κοκορομαχία των δυο κόμματων εξουσίας να αναστήσουν νεκρά πολιτικά παίγνια, που αντιμετωπίζονται από τον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό ως ανέκδοτα.
Είμαστε πεπεισμένη ότι οι φόρμουλες συγκυβέρνησης των δυο κόμματων κατά κύριο λόγο, η προσπάθειες να περάσει δια πυρός και σίδηρου με θεσμικές εκτροπές το νέο πακέτο εξαθλίωσης, οι «οδηγίες της κας Μέρκελ και Σαρκοζί προς τους «πολιτικούς υπάλληλους» τους είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Η αριστερά στη χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε ιστορικές ευθύνες, όχι έναντι του λαού μας μόνο, αλλά ξέρουμε ότι τα μάτια των εργαζομένων όλου του κόσμου είναι στραμμένα σε μας.
   Σήμερα πολλά ΜΜΕ και πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι μια κυβέρνηση «εθνικής ενότητας ή σωτηρίας» είναι η ενδεδειγμένη οδός, η αριστερά πως αντιμετωπίζει αυτό το θέμα….
Πρόκειται για ένα σχέδιο που «ελπίζει» να  σώσει μια Ευρωζώνη που βουλιάζει στις πολιτικές κατάφασης δικαιωμάτων που έχουν κερδηθεί στην Ευρωπαϊκή ήπειρο τον τελευταίο αιώνα με αγώνες και αίμα. Πρόκειται για ένα σχέδιο που θέλει  «σώσει» τις τράπεζες που πλούτισαν και κερδοσκόπησαν πάνω σε εκατομμύρια ανθρώπων. Πρόκειται για μια συγκυβέρνηση αστικής σωτηρίας ενός σάπιου πολιτικού συστήματος, συνδεδεμένο με την δικτατορία των αγορών. Η αριστερά έχει εναλλακτικές προτάσεις που βασίζονται στην αναδιανομή του πλούτου, στην φορολογική μεταρρύθμιση που μεταφέρει τα βάρη στον πλούτο και όχι στα συνήθη θύματα, μισθωτούς και συνταξιούχους, μια αριστερά που προωθεί την διάλυση του ΝΑΤΟ και την έξοδο από αυτόν τον εγκληματικό επιθετικό μιλιταριστικό οργανισμό, στη γεωπολιτική πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που ενδυναμώνει τις αμοιβαίες και επωφελείς διμερείς σχέσεις σε όλα τα επίπεδα. Για μια άλλη Ευρώπη αλλαγμένη από το μανδύα της μονεταριστικής κυριαρχίας, για μια Ελλάδα πραγματικά κυρίαρχη και ανεξάρτητη. Τέλος για  μια αριστερά στις δυο όχθες του ατλαντικού που έχει αλληλέγγυα δράση, κοινά οράματα και κοινούς αγώνες γιο ένα τέλος στην νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική βαρβαρότητα και την αναγέννηση του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: