Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Υπέρ της δημόσιας παιδείας διαδηλώνουν οι Ιταλοί στη Ρώμη και σε άλλες 90 πόλεις της Ιταλίας με αίτημα να ανακληθούν οι περικοπές που επέβαλε η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.



Υπέρ της δημόσιας παιδείας διαδηλώνουν οι Ιταλοί στη Ρώμη και σε άλλες 90 πόλεις της Ιταλίας με αίτημα να ανακληθούν οι περικοπές που επέβαλε η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
 Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν λίγο μετά τα χαράματα, με διαδήλωση αναπληρωτών καθηγητών, μαθητών και φοιτητών μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.

Τα αυτόνομα συνδικάτα που οργάνωσαν την κινητοποίηση τονίζουν, σε ανακοινωθέν τους, ότι «αντιτίθενται στις περικοπές του προϋπολογισμού, στις πολυπληθείς τάξεις που θυμίζουν κοτέτσια, στους χαμηλούς μισθούς και στα επισφαλή σχολικά συγκροτήματα που χρειάζονται άμεση συντήρηση».
Πολλοί μαθητές κατέβηκαν στους δρόμους με κατσαρόλες και τηγάνια, για να συμβολίσουν την φάση ιδιαίτερης οικονομικής δυσκολίας που διέρχεται ο χώρος της παιδείας.
 Στο Μιλάνο, το σύνθημα στο μεγαλύτερο πανό της συγκέντρωσης, έγραφε «Save schools not banks» («σώστε τα σχολεία, όχι τις τράπεζες»).
 Οι φοιτητές, περνώντας μπροστά από τα γραφεία της τράπεζας Unicredit, έριξαν κόκκινη και ροζ μπογιά και αυγά στην κύρια είσοδό της και κόλλησαν στα τζάμια χαρτιά που έγραφαν «δεν είναι το δικό μας χρέος». Ακόμα, πέταξαν αυγά και κόκκινη μπογιά στο κτίριο όπου φιλοξενείται το τοπικό παράρτημα του οίκου αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Moody's στο Μιλάνο.
Αύριο, το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας, Cgil, οργανώνει νέα κινητοποίηση, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία Εσέντρα της Ρώμης, με την συμμετοχή εργαζομένων στον χώρο της παιδείας, δημοσίων υπαλλήλων και φοιτητών.
Πηγή:www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: