Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Γιώργου Λουκαΐδη, για το σχεδιαζόμενο πολιτικό πραξικόπημα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας



Ως ΑΚΕΛ θέλουμε να καταγγείλουμε την επιμονή του Νίκου Αναστασιάδη και του Συναγερμού στην εκτέλεση πολιτικού πραξικοπήματος κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, με στόχο τον εξαναγκασμό του σε παραίτηση.
Οι αιτιάσεις ότι οι όποιες ενέργειες σχεδιάζονται από πλευράς ΔΗΣΥ θα κινηθούν εντός της συνταγματικής νομιμότητας, απλώς επιβεβαιώνουν ότι όντως επιχειρείται πολιτικό πραξικόπημα αλλά όχι πραξικόπημα, για το οποίο σε κάθε περίπτωση εμείς ποτέ δε μιλήσαμε.
Στόχος του ΔΗΣΥ και του κ. Αναστασιάδη, δεν είναι η τάχατες προστασία των συμφερόντων του κυπριακού λαού, αλλά η κατάληψη της εξουσίας το 2013.
Η αποκάλυψη του κ. Αναστασιάδη ότι είναι έτοιμος, στην προσπάθεια του πάντα να εξαναγκάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε παραίτηση, να επιμερίσει πολιτειακά αξιώματα σε διάφορους δυνητικούς συνοδοιπόρους του Συναγερμού μέχρι και το 2013, δεν διαψεύδει αλλά επιβεβαιώνει τους πραγματικούς στόχους του κ. Αναστασιάδη.
Βέβαια, πίσω από την αδημονία του ΔΗΣΥ, του κ. Αναστασιάδη και άλλων για κατάληψη των θώκων της εξουσίας, υπάρχουν βαθύτεροι λόγοι που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις ασυγκράτητες φιλοδοξίες ορισμένων. Όπως και οι ίδιοι αποκαλύπτουν, στόχος τους είναι να ανατρέψουν την πολιτική του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κυπριακό είτε γιατί βυσσοδομούν επειδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με συνέπεια επιμένει σε λύση ΔΔΟ, λύση με την οποία οι ίδιοι διαφωνούν είτε από την άλλη γιατί υπερασπίζεται αρχές και δε δέχεται οποιαδήποτε λύση ανεξαρτήτως περιεχομένου.
Οι βαθύτεροι λόγοι όμως παραπέμπουν και στην οργή αρκετών γιατί ο Πρόεδρος αντιστέκεται στην επιβολή των ακραίων νεοφιλελεύθερων συνταγών τους στην οικονομία και στην επιδίωξη τους να φορτώσουν στους ώμους των Κύπριων εργαζομένων όλα τα βάρη από τις συνέπειες της Παγκόσμιας Οικονομικής Κρίσης.
Για να μην προσθέσουμε ότι αδημονούν να εκμεταλλευθούν στο έπακρο το ιστορικό γεγονός της ανεύρεσης των υδρογονανθράκων, μια σημαντική επιτυχία της Κύπρου και της Κυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια.
Καλούμε τέλος το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ να μην στιγματίσουν το παρόν και το μέλλον τους με την αποπειρούμενη προσπάθεια πολιτικού πραξικοπήματος αποδεχόμενοι να ενταχθούν στους σχεδιασμούς Αναστασιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: