Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

Δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ για τις απολύσεις στον ΔΟΛ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


            Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει την εργοδοσία του ΔΟΛ που όλο το προηγούμενο διάστημα έχει προχωρήσει σε 100άδες απολύσεις βάζοντας τους εργαζόμενους να πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης.

            Οι εργαζόμενοι καμιά ευθύνη δεν έχουν για την καπιταλιστική κρίση που δημιούργησε η τεράστια κερδοφορία των βιομηχάνων – εφοπλιστών – εργοδοτών. Οι ίδιοι οι δημιουργοί της κρίσης σήμερα πετάνε στο δρόμο τους εργαζόμενους, μπαίνουν μπροστά όπως και η εργοδοσία του ΔΟΛ για να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, βάζουν τους υπηρέτες τους (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και σύμμαχοι τους πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, Ν.Δ. – ΛΑΟΣ – ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ) να ψηφίζουν τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα, ρίχνουν στη φτώχεια και την ανέχεια το λαό για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.


            Στο ΔΟΛ και σε όλο το χώρο του τύπου για χρόνια καταπατούν τα στοιχειώδη δικαιώματα (οι εκδότες – καναλάρχες – εφοπλιστές – βιομήχανοι) με τα «μπλοκάκια».

            Η εργοδοσία του ΔΟΛ θρασύτατη απέλυσε την προηγούμενη βδομάδα τον Πρόεδρο του Σωματείου της ΕΠΗΤ ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΪΔΗ και ετοιμάζεται να διώξει και άλλους συνδικαλιστές, να απαγορεύσει κάθε συνδικαλιστική δράση, θέλει σιωπή τάφου για να περάσει τα αντεργατικά της σχέδια.

            Χωρίς μάλιστα να λογαριάσουν τίποτα απέλυσαν και γραφίστρια από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ με ειδικά προβλήματα υγείας.

Απαιτούμε:

ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΟΛ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΪΔΗ.

Κανένας μόνος του. Όλοι για έναν και ένας για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: