Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Μ.Α.Σ. Γύρνα την πλάτη στο άθλιο παζάρι της εξεταστικής.



Συνάδελφε-ισσα,
 Το τελευταίο διάστημα είναι σε εξέλιξη ένα άθλιο παιχνίδι εις βάρος των φοιτητών και των αγώνων τους. Στις τελευταίες γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων ζούμε ένα ρεσιτάλ εκφυλισμού. Έχει σταματήσει η συζήτηση για τα προβλήματα μας, το νόμο, το πώς θα οργανωθούν οι αγώνες μας.
Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του δικομματισμού ΠΑΣΠ-ΔΑΠ αλλά και των ομάδων ΕΑΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται σε ένα γελοίο και επικίνδυνο παιχνίδι εντυπώσεων που περιλαμβάνει δύο και τρεις γενικές συνελεύσεις σε μία βδομάδα στην ίδια σχολή με μοναδικό θέμα το αν θα μείνει ανοιχτή ή κλειστή η σχολή, αν θα χαθεί ή όχι η εξεταστική.

Το αποκορύφωμα αυτής της παρωδίας είναι ότι όλοι μαζί τα έχουν κάνει πλακάκια με προέδρους τμημάτων και πρυτάνεις (που ήδη είναι στο κόλπο του εκβιασμού) και «μετράνε» πόσες εβδομάδες μένουν για να αρχίσει το εξάμηνο και:
·         οι μεν (ΔΑΠ-αγανακτισμένοι-ολίγονΠΑΣΠ) κινδυνολογούν για χαμένα εξάμηνα
·         οι δε (ΠΑΣΠ-ΕΑΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ) τάζουν καλύτερο πρόγραμμα εξεταστικής αν συνεχιστεί η κατάληψη, αφού «δεν θα γίνουν τώρα οι εξετάσεις αλλά θα γίνει διπλή εξεταστική το Γενάρη».
 Οι αγώνες μας δεν έχουν σχέση με αυτή την παρωδία
ü Κανείς με τις «κινήσεις αγανακτισμένων φοιτητών». Αυτό το δήθεν κίνημα έχει αντιδραστικό ιδεολογικό περιτύλιγμα στήριξης και νομιμοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής, είναι εχθρός για τις ανάγκες μας σε μόρφωση-δουλειά-ζωή. Κανείς φοιτητής δεν πρέπει να τσιμπήσει και να ταυτιστεί με αυτό το μόρφωμα. Στο όνομα της χαμένης εξεταστικής θέλουν να σε κάνουν να νομίζεις πως έχει τις ίδιες αγωνίες με τον ΣΚΑΙΟι εμπνευστές αυτών των πρωτοβουλιών είναι οι άνθρωποι του κεφαλαίου.
ü Καμία εμπιστοσύνη στις ομάδες ΕΑΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχονται λύσεις «μια και έξω», υπερασπίζονται το σημερινό αστικό Πανεπιστήμιο, έχουν συμβιβαστική γραμμή και σχεδιασμό επικίνδυνο, αδιέξοδο, ήττας για το κίνημα. Ο αγώνας για τη μη εφαρμογή του νόμου δεν μπορεί να είναι φούσκωμα και μετά ξεφούσκωμα. Είναι ψεύτες όσοι λένε πως με «δύο – τρεις βδομάδες κατάληψης» θα ανατραπεί ο νόμος. Μην ξεχνάς ότι αλληλοστηρίζονται με την κυβερνητική ΠΑΣΠ
 Σκέψου: Κεφάλαιο-ΕΕ-κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ προχωράνε σε νέομακελειό εις βάρος του λαούΝέα χαράτσιανέα φορο-αφαίμαξη σεακίνητααύξηση του ΦΠΑΟι απολύσεις στο δημόσιο και τονιδιωτικό τομέα συνεχίζονταικαταργούν τα επιδόματα –πτωχοκομείου και προχωρούν ακάθεκτοι στο ξήλωμα τωνσυλλογικών συμβάσεωντο τσάκισμα σε  Υγεία και Ασφάλιση.
Κλιμάκωση σημαίνει πιο μαζική και αποφασιστική οργάνωση και πάλη. Τώρα που εντείνεται η επίθεση, υπάρχει δυνατότητα χιλιάδες φοιτητές που ακόμα δεν έχουν πειστεί να μπουν στον αγώνα. Να αλλάζει ο συσχετισμός στο έδαφος της πάλης, να βαθαίνει η κοινή δράση με το εργατικό λαϊκό κίνημα.
Καμία εξεταστική να μην χαθεί-Παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19/10 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: