Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Σχόλιο από το Ξεκίνημα-Θέλουν να καταργήσουν και τη Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας!-Τα «μολών λαβέ» του άθλιου υποκειμένου που λέγεται Παναγόπουλος πρέπει να το πούμε εμείς η βάση των εργαζομένων για να έχει νόημα

Σχόλιο από το Ξεκίνημα

Και μετά τον δημόσιο τομέα ο ιδιωτικός!

Μετά το απίστευτο τσεκούρεμα στις αποδοχές και την εργασία των δημοσίων υπαλλήλων η τρόικα τώρα ζητάει κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ)– κάτι που ισχύει στην Ελλάδα από τον μεσοπόλεμο!
Ναι,  τα 751.39 ευρώ μεικτά που είναι η  σύμβαση που υπόγραψε η ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ τον Ιούλιο του 2010 – που για τους νέους κάτω των 25 είναι ήδη 600 ευρώ μεικτά – είναι  πολλά για τα στελέχη της τρόικα που αμείβονται με δεκάδες χιλιάδες ευρώ το μήνα!


Και αυτό «για να διευκολυνθούν οι προσλήψεις ανέργων» (!!) δικαιολογούνται οι τροικανοί.

«Μα ήδη δώσαμε 500 ευρώ επιδότηση για κάθε νέα πρόσληψη στις επιχειρήσεις, καταργήσαμε την αποζημίωση στους νεοδιοριζόμενους, μειώσαμε το μισθό των νέων και πάλι δεν έγινε τίποτα»
ψέλλισε ο Κουτρουμάνης στην συνάντηση με την τρόικα (Καθημερινή 4/10/11).

«Δεν θα γίνουμε Ινδία» δήλωσε... «περήφανος» ο υποκριτής και ψεύτης ΓΑΠ. Στην πραγματικότητα όμως ο δρόμος που άνοιξε με την πολιτική  του εδώ και 2 χρόνια οδηγεί κατευθείαν στα Βαλκάνια, την Ινδία και την Κίνα με τους μισθούς των 300, 200 ακόμα κι 100 €, τις 12 ώρες δουλειά, χωρίς συνδικάτα, απεργίες κτλ.

Η τρόικα ξέρει ότι με την κατάργηση της ΕΓΣΣΕ δεν θα πληγούν μόνο όσοι έχουν ακόμα υπογράψει συλλογικές συμβάσεις αλλά και όσοι δεν καλύπτονται από καμία σύμβαση καθώς η μπάλα θα τους πάρει όλους.
Σήμερα  εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δέχονται δραστικές μειώσεις μισθών  προκειμένου να μη χάσουν  τη δουλειά τους. Οι κλαδικές συμβάσεις σε μια σειρά χώρους είχαν ήδη υπονομευτεί από τις επιχειρησιακές δηλαδή στην πραγματικότητα την επιβολή των ορέξεων της εργοδοσίας σε κάθε εργαζόμενο χωριστά Αυτό δεν είναι αρκετό για το κεφάλαιο και τους υπαλλήλους του.
Θέλουν να τσακίσουν το κίνημα καταργώντας συνολικά τη Γενική Συλλογική Σύμβαση. Μετά την νέα επίθεση στο δημόσιο τώρα ξαναστρέφουν τα βέλη τους στον ιδιωτικό τομέα.

Αυτό το συμπέρασμα πρέπει να το σημειώσουν καλά οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Τόσο καιρό μας λέγανε ότι για όλα φταίει το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα δεν θα τον αγγίξουμε. Τώρα αποδεικνύεται ότι στόχος τους είμαστε όλοι οι εργαζόμενοι, ολόκληρη η κοινωνία.

Αν τους αφήσουμε η Ελλάδα της ψωροκώσταινας των δεκαετιών του 50 και του 60 της μαζικής φτώχειας, ανεργίας και μετανάστευσης θα επανέλθει σε πολύ χειρότερη εκδοχή.

Τα «μολών λαβέ» του άθλιου υποκειμένου που λέγεται Παναγόπουλος πρέπει να το πούμε εμείς η βάση των εργαζομένων για να έχει νόημα. «Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά» λέει το σύνθημα. Κι αυτό είναι απόλυτα σωστό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: