Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ- Ούτε βήμα πίσω στον εκβιασμό της κυβέρνησης


 
Συνάντηση είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ (Ομοσπονδία Εργαζομένων στη ΔΕΗ) για το ζήτημα των νέων χαρατσιών που η κυβέρνηση θέλει να τα επιβάλει μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Μετά τη συνάντηση, η Αλ. Παπαρήγα έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ούτε βήμα πίσω στον εκβιασμό που κάνει η κυβέρνηση να φορολογεί τα σπίτια 100 και 150 φορές με τα τιμολόγια της ΔΕΗ και ενδεχομένως να προσθέσει και άλλους φόρους στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Εμείς στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που παίρνεται και συμμετέχουμε ενεργητικά, ούτως ώστε:
Να μην πληρώσουν και να μην έχουν καμία συνέπεια αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν, αλλά καλούμε και αυτούς που ενδεχομένως, κόβοντας κάτι άλλο, μπορούν να πληρώσουν προσωρινά και αυτοί να μην καταβάλουν το χαράτσι.
Ο καθένας να νιώσει ότι δεν είναι ο μόνος και ότι δεν είναι μόνος του. Οσο πιο μαζικό είναι το κίνημα τόσο πιο αποτελεσματικό θα γίνει. Ερχονται καινούργια μέτρα και η οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών πρέπει να γίνει κρίκος της γενικευμένης παρεμπόδισης της πλήρους χρεοκοπίας του μεγαλύτερου μέρους του λαού. Δεν υπάρχει άλλη λύση, αν σκύψουμε το κεφάλι τώρα αλίμονό μας».
Από τη μεριά της ΓΕΝΟΠ, δήλωση έκανε ο πρόεδρός της, Ν. Φωτόπουλος, ο οποίος είπε:
«Παλαιότερα ένα μέρος του πολιτικού κόσμου της χώρας μας, κατηγορούσε τους κομμουνιστές ως εχθρούς της πατρίδας, χωρίς ποτέ να είναι. Σήμερα, η ίδια κατηγορία προσάπτεται σε όσους αντιστέκονται στη λαίλαπα του μνημονίου. Οπως με τους κομμουνιστές παλαιότερα, έτσι και σήμερα, με όσους αντιστέκονται σε αυτές τις πολιτικές, η ιστορία θα δείξει ότι η στάση τους είναι καθαρά πατριωτική».
Υπενθυμίζουμε ότι σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η ΓΕΝΟΠ δήλωσε πως δε θα επιτρέψει να εφαρμοστεί η απόφαση είσπραξης του χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η αντίδρασή της θα έχει τρεις φάσεις. Πρώτον, θα εμποδίσει την επεξεργασία, έκδοση και αποστολή των λογαριασμών. Δεύτερον, αν οι λογαριασμοί αποσταλούν, θα εμποδίσει την έκδοση των εντολών διακοπής ρεύματος. Τρίτον, συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ θα βρίσκονται παρόντες για να εμποδίσουν επί τόπου τη διακοπή του ρεύματος, όταν οι εργολαβικές επιχειρήσεις (σ.σ.: το σύνολο σχεδόν της διαδικασίας διακοπής ρεύματος έχει περάσει σε εργολάβους) ξεκινήσουν τη διαδικασία διακοπής.

ΠΗΓΗ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: