Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Έρχεται ταλαιπωρία μέσω ΚΕΠ.



Σε υπολειτουργία οδηγούνται 460 ΚΕΠ, από τα 1.081 που λειτουργούν, τους επόμενους μήνες λόγω λήξης των συμβάσεων των απασχολούμενων σε αυτά. Το παραπάνω γεγονός ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ντίνου Ρόβλια, με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων ΚΕΠ, αποδεικνύοντας ότι αυτός ο πολυδιαφημισμένος θεσμός, τον οποίο η κυβέρνηση παρουσιάζει συνεχώς ως το μέσο με το οποίο θα «πατάξει» τη γραφειοκρατία, θα οδηγήσει σε ουρές ταλαιπωρίας τον απλό λαό.

Μπροστά στην αγωνία των εργαζομένων που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι, ο υφυπουργός αυτό που αρκέστηκε να πει ήταν ότι «ο θεσμός των ΚΕΠ είναι επιτυχημένος και ότι η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να τον αναβαθμίσει». Φρόντισε, βέβαια, να συμπληρώσει ότι θα ληφθούν υπόψη «οι παρούσες οικονομικές συνθήκες και οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα», δείχνοντας ότι αυτό που επιφυλάσσει για τον απλό κόσμο είναι γραφεία ΚΕΠ που θα υπο-λειτουργούν.
Την ίδια στιγμή, βέβαια, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει, μέσω του υπουργείου Εσωτερικών, ότι πλέον οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα έχουν ταχύτερη εξυπηρέτηση από τον κρατικό μηχανισμό μέσω νέων ΚΕΠ που θα ιδρυθούν. Για τη διευκόλυνση των «επενδυτών», είναι σίγουρο ότι οι «παρούσες οικονομικές συνθήκες» δε θα αποτελέσουν εμπόδιο και θα βρεθούν τα κονδύλια, ώστε οι επιχειρηματίες εύκολα και γρήγορα να κάνουν τη δουλειά τους. Καμία έγνοια δεν έχει η κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση των σύγχρονων αναγκών των λαϊκών στρωμάτων! Γι' αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιληφθούν ότι αυτό το σημερινό κράτος δεν είναι δικό τους και είναι ταγμένο μόνο στην εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου.


Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: