Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Π.Α.ΜΕ:Επιστολή Αλληλεγγύης προς την Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών



Προς : ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή δείχνουν ότι έχει ενταθεί η επέμβαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (ΗΠΑ-ΕΕ) και στη Παλαιστίνη για να πνίξουν το κίνημα αντίστασης κατά της κατοχής.
Σοσιαλδημοκρατικά, φιλελεύθερα κόμματα και οι δυνάμεις του οπορτουνισμού της Ευρώπης καθώς και οι «συνδικαλιστικές» οργανώσεις ITUC και ΕΤUC, ασκούν πιέσεις για ένα πλήρη συμβιβασμό που θα είναι σε αντίθεση με τη θέληση, τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού.

Το ΠΑΜΕ που βασίζεται στις αρχές του προλεταριακού διεθνισμού, από την ίδρυσή του έχει αναπτύξει μια πολύμορφη δράση αλληλεγγύης στη πάλη του λαού της Παλαιστίνης
Τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στηρίζουν την καμπάνια αλληλεγγύης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής ΟμοσπονδίαςΑπαιτούν :
  • Από την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει τη στρατιωτική συνεργασία της χώρας μας με το Ισραήλ και να στηρίξει άμεσα τις ενέργειες αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους.
  • Την άμεση απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού από τη βαρβαρότητα των κατοχικών δυνάμεων, του στρατού του Ισραήλ.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων κι άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές και την επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων.
  • Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου.
  • Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του ´67. Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού.
  • Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων, στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη και στο λαό της Παλαιστίνης στον αγώνα για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Οι Ομοσπονδίες:

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΧΑΡΤΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓ/ΤΩΝ &ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΙΚΑ-ΕΤΜ)

Τα εργατικά κέντρα :

ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΑΡΤΑΣ

ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΛΑΡΙΣΑΣ

ΛΑΥΡΙΟΥ

ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΝΑΟΥΣΑΣ

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ

ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: