Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Λανσάρεται σαν «εναλλακτική λύση» στο ΠΑΣΟΚ


Ο βρετανικός «Γκάρντιαν» φιλοτεχνεί στον Αντ. Σαμαρά το προφίλ του ικανού διαχειριστή
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - πλουτοκρατία χτυπάνε σε ενιαίο μέτωπο το λαό. Να μην περάσει η προσπάθεια του αστικού συστήματος να αναστηλώσει τη ΝΔ σαν εναλλακτική δήθεν λύση στη σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
Αντικυβερνητικές κορόνες για να κρύψει την επί της ουσίας σύμπλευση του κόμματός του με τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, σηκώνει ο Αντ. Σαμαράς σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν», αναπαράγοντας τη φενάκη ενός «άλλου μείγματος πολιτικής», στον αντίποδα δήθεν των φοροεισπρακτικών μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση. Εχοντας υπερψηφίσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑ.Ο.Σ. μέτρα που επιφέρουν δραματικές περικοπές στο λαϊκό εισόδημα και στις κοινωνικές δαπάνες, ο Αντ. Σαμαράς εμφανίζεται προκλητικά για το λαό να αντιτίθεται στην «ανάπτυξη μέσω λιτότητας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αρκείται σε διαπιστώσεις του τύπου «όσο η ελληνική οικονομία βουλιάζει στην ύφεση, δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τα χρέη της, ακόμα και με καλύτερους όρους αποπληρωμής», καλώντας την κυβέρνηση «να αλλάξει το μείγμα πολιτικής». Αυτό που δε λέει, είναι ότι το κόμμα του ψήφισε τα μισά από τα αντιλαϊκά νομοσχέδια που έχει φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή κατά τη διάρκεια της θητείας της, όπως ψήφισε μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τα μισά από τα άρθρα του εφαρμοστικού νόμου για το μεσοπρόθεσμο, διεκδικώντας μάλιστα την πατρότητα των μέτρων που προβλέπουν.
Ο ίδιος, άλλωστε, διαβεβαιώνει ότι «το κόμμα του είναι υπέρ των περικοπών στην δημόσια σπατάλη και συμφωνεί επίσης σε μια σειρά δομικών μεταρρυθμίσεων συμπεριλαμβανομένων των αποκρατικοποιήσεων». Στο θέμα της συναίνεσης, μάλιστα, ισχυρίζεται ότι «σε σχέση με τον Παπανδρέου στην αντιπολίτευση, ποτέ δεν παρότρυνε τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους».
Η εφημερίδα εκτιμά ότι «οι τελευταίες πολιτικές της κυβέρνησης, αναμένεται να οδηγήσουν σε νέες βίαιες διαδηλώσεις το Φθινόπωρο, ιδιαίτερα όταν οι επιπτώσεις των μαζικών απολύσεων στο δημόσιο θα αρχίσουν να γίνονται αισθητές» και έντεχνα προσπαθεί να παρουσιάσει τη ΝΔ σαν «εναλλακτική λύση» για το λαό, καθώς αυθαίρετα διαπιστώνει ότι «οι περισσότεροι Ελληνες φαίνεται να προσεγγίζουν την άποψη του Σαμαρά». Επικαλείται γι' αυτό τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που «δείχνουν ένα αναζωογονημένο κόμμα με ένα προβάδισμα τεσσάρων μονάδων από το κεντροαριστερό ΠΑΣΟΚ», χωρίς να κάνει την παραμικρή αναφορά στη ραγδαία δημοσκοπική απαξίωση και των δυο κομμάτων, αποτέλεσμα της λαϊκής δυσαρέσκειας για την πολιτική τους.
Τέλος, για κερασάκι στην τούρτα, η εφημερίδα αναπαράγει την φιλομονοπωλιακή πρόταση της ΝΔ για «εισαγωγή ενιαίου φόρου 15% στα εταιρικά κέρδη και μερίσματα», την οποία ετοιμάζεται να υιοθετήσει και με τη μορφή νόμου η κυβέρνηση.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: