Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Η Ταξική Πορεία προτείνει συλλαλητήριο και την Τετάρτη το πρωί

Oι εξελίξεις τρέχουν με πολύ γρήγορο ρυθμό. Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε από την κοινοβουλευτική της ομάδα η κυβέρνηση, έκτακτες συσκέψεις με Μέρκελ και Σαρκοζί, πιέσεις σε Σαμαρά να συναινέσει, και την ανακοίνωση  ακόμη πιο επώδυνων για το λαό μέτρων, οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν τις ημερομηνίες της προαναγγελθείσας 48ωρης απεργίας για τις 28 και 29 του Ιούνη. 
Καλούν σε συγκέντρωση, αναγκαστικά προφανώς, την Τρίτη το πρωί στο Πεδίο του Άρεως. Αντί όμως να καλέσουν και σε δεύτερη το πρωί της Τετάρτης, υποβαθμίζοντας τη σημασία της 48ωρης απεργίας, καλούν σε απογευματινή στη Κλαυθμώνος!
Έχοντας σα δεδομένο ότι όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται  στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, που συμμετέχουν στις εδώ και ένα μήνα κοινητοποιήσεις στις πλατείες και στις απεργίες που πραγματοποιήθηκαν, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτή την απεργία, η Ταξική Πορεία καλεί:
αριστερές οργανώσεις, εργατικά και συνδικαλιστικά σχήματα, πρωτοβάθμια σωματεία, συνελεύσεις γειτονιών και κάθε συλλογικότητα που θέλει την επιτυχία αυτής της απεργίας να αποφασίσουν για συλλαλητήριο και το πρωί της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας.

6 σχόλια:

Red Star είπε...

Σύντροφοι δεν ξέρω για σας αλλά έχω την εντύπωση πως αυτή η 48ωρη είναι ορόσημο για την συνέχεια.Πολύ σωστή απόφαση της Ταξικής Πορείας για συλλαλητήριο και το πρωί της Τετάρτης.Μακάρι να συναντηθούμε όλοι μαζί στο Σύνταγμα και υψώσουμε τις γροθιές μας.Κάλεσμα σε όλους σε χώρους δουλειάς και πόρτα πόρτα.Όλοι στις πορείες με αισιοδοξία.Δεν μας έχει μείνει κάτι άλλο από τον αγώνα.

Δημήτρης Ν. είπε...

Συμφωνώ και ...επαυξάνω!

ΣΠΥΡΟΣ είπε...

Δεν είναι πλέον καιρός να σταματήσετε να τρέχετε πίσω από τους ΓΣΕΕδες και ΑΔΕΔΥδες ; ; ;
Εάν πραγματικά θέλετε να επιβεβαιώνετε την πορεία σας ως ΤΑΞΙΚΗ στην πράξη, δεν έχετε παρά να συμπορευτείτε με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του τιμημένου ΚΚΕ, τις πραγματικά ταξικές, αποφασισμένες και αταλάντευτες μέχρι την τελική νίκη για το Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό.
Σπύρος

Red Star είπε...

Σύντροφε Σπύρο, νομίζω πως όλοι γνωρίζουν τι εστί ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και η Ταξική Πορεία στην ανακοίνωση της αναφέρει αυτό που ξέρουμε.Ότι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απλώς τηρούν τα προσχήματα.
Προφανώς για να μην ακολουθούν το ΠΑΜΕ έχουν τους λόγους τους οι σύντροφοι της Ταξικής Πορείας.Η ουσία είναι όλες οι πορείες να είναι μαζικές και μαχητικές.Είναι κρίσιμο να πετύχει η 48ωρη απεργία.Πλέον πέρα από ιδεολογικούς λόγους υπάρχουν και λόγοι επιβίωσης για πολλούς από εμάς.Αν αφήσουμε να περάσει το μεσοπρόθεσμο έτσι απλά,τα χειρότερα θα έρθουν πιο γρήγορα.Τα χειρότερα είναι ακόμα μπροστά μας ,δεν μπορούμε να στεκόμαστε την ώρα της μάχης και να αναλύουμε τις υπαρκτές διαφωνίες μας.Οι μαχητές του ΕΛΑΣ είχαν ιδεολογικές διαφορές αλλά όταν πολεμούσαν πλάι πλάι τον εχθρό τα ξεχνούσαν όλα.Και επαναλαμβάνω ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα ο εχθρός θέλει στα επόμενα χρόνια να ισοπεδώσει τα πάντα. Τα έλεγε και η Γ.Γ. του ΚΚΕ πριν από καιρό και η πραγματικότητα την επιβεβαιώνει απόλυτα.

Δημήτρης Ν. είπε...

Όλοι τα λέγαμε, το θέμα είναι τι κάναμε!
Σπύρο είσαι σίγουρος ότι το ΠΑΜΕ θέλει να συμπορευτούμε;
Γιατί όσες φορές το επιχειρήσαμε ...αντιμετωπιστήκαμε ως προβοκάτορες!
Kαι τέλος πάντων που την είδες τη δική μας συμπόρευση με ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ;
Red οι διαφωνίες και υπαρκτές είναι και δε πρέπει να τις φοβόμαστε. Πριν μετά και κατά τη μάχη. Το θέμα είναι να υπάρχει αλληλεγγύη και να μη "δίνουμε" ο ένας τον άλλο στο σύστημα.

ΣΠΥΡΟΣ είπε...

Δήμητρη Ν. : "Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει, χίλια χρόνια κοσκινίζει"... Για επιχείρησε τώρα να προσδιορίσεις, π ο ι ό ς είναι αυτός που δεν θέλει να "ζυμώσει"; ; ; Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εμείς στο ΚΚΕ καθημερινά αποδεικνύουμε και ότι "ζυμώνουμε" και ότι θέλουμε να "φουρνίσουμε" και ότι έχουμε βάλει πλώρη να φάει επιτέλους ο εργαζόμενος Λαός το Αγιο Ψωμί των πολύχρονων αγώνων και θυσιών του, χωρίς να το μοιράζεται, ούτε κατ'ελάχιστο, με την "ευγενή" τάξη των κεφαλαιοκρατών. Και σ'αυτόν τον όμορφο και ανιδιοτελή αγώνα "όσοι πιστοί προσέλθετε", δικαίωμά σας να "διαφωνείτε" όσο θέλετε και με ό,τι θέλετε, όμως μέσα από το καμίνι της ταξικής πάλης θάλθει για ό λ ο υ ς η στιγμή για να αποφασίσουν με π ο ι ό ν θα πάνε και ποιόν θα αφήσουν.
Σπύρος