Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Αναβιώνουν τον αντιακελισμό.Πρώην Ταγματάρχης του Ελληνικού στρατού είπε ότι ήταν λάθος να νομιμοποιηθεί το ΑΚΕΛ !



Παρά τις εκκλήσεις για ενότητα και ομοψυχία σε αυτές τις δύσκολες ώρες, κάποιοι εν αποστρατεία στρατιωτικοί επιχειρούν να αναβιώσουν τον αντιακελισμό, τη μισαλλοδοξία και τις εποχές που ο λαός μας θρήνησε θύματα όπως την προ του πραξικοπήματος περίοδο.
Χθες, σε μνημόσυνο που διοργάνωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο Λάρνακας μαζί με τα σωματεία Εθνική Ενωση Μαυρομμάτης και Προσφυγικό Σωματείου Λάρνακας-Λαπήθου στην Εκκλησία Αγίας Παρασκευής στη Λακατάμεια, πρώην Ταγματάρχης του Ελληνικού στρατού ταυτισμένος με την πολιτική των Βρετανών αποικιοκρατών και του πρώην Κυβερνήτη Χάρντινγκ που κήρυξε το ΑΚΕΛ παράνομο το 1955, είπε ότι ήταν λάθος να νομιμοποιηθεί το ΑΚΕΛ. 
Το φασιστικό του λογύδριο και το αντιακελικό του μένος ξεσήκωσε τις αντιδράσεις του κόσμου. 
Ο πρώην Ταγματάρχης του ελληνικού στρατού, χρησιμοποιώντας λόγο φασιστικό και διχαστικό, απέδειξε τις προθέσεις ακροδεξιών στοιχείων που φαίνεται ότι δρουν στην Κύπρο και ισχυρίστηκε ότι «ο στόχος της Ενωσης με την Ελλάδα, παραμένει ακόμα και σήμερα». 
Και όλα αυτά κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου, που στο άκουσμα τέτοιων επικίνδυνων για την πολιτική σταθερότητα στον τόπο μας αναφορών, ζητούσε επιτακτικά από τον ομιλητή να σταματήσει τον λόγο του. 
Λόγω της εκρηκτικής κατάστασης που δημιουργήθηκε αλλά και στο άκουσμα των πιο πάνω αναφορών από τον πρώην Ταγματάρχη, ο ιερέας διέκοψε την ομιλία του σε μια προσπάθεια να ησυχάσει το πλήθος, αλλά και να σταματήσουν να ακούγονται τα όσα επικίνδυνα εκστόμιζε ο στρατιωτικός. 
Οπως πληροφορείται η εφημερίδα μας η οποία δέχτηκε αρκετά τηλεφωνήματα από οργισμένους πολίτες, αρκετοί συγγενείς πεσόντων και αγνοουμένων αντέδρασαν πολύ έντονα, ενώ ένας άλλος πολίτης εκφράζοντας την οργή του φώναζε πως «είναι αυτοί που με συνέλαβαν στο Πραξικόπημα».
Η επικίνδυνη παρελθοντολογία και οι προσπάθειες δημιουργίας πολιτικής αστάθειας δεν σταμάτησαν μέχρι εδώ, αφού ο πρώην Ταγματάρχης μιλώντας για τον απελευθερωτικό αγώνα του 1955-59, διατύπωσε μάλιστα τη θέση ότι δεν έπρεπε να νομιμοποιηθεί το ΑΚΕΛ. 
Ισχυρίστηκε επίσης ότι κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα δεν έγιναν σωστοί χειρισμοί, ενώ όπως υποστήριξε, «οι αγωνιστές έκαναν το καθήκον τους και παρέδωσαν την Κύπρο ελεύθερη».
Μετά και τη διακοπή του από τον ιερέα της Εκκλησίας ο κόσμος φώναζε ότι με τέτοια εμπρηστικά λογύδρια, προσβάλλεται η μνήμη των πεσόντων για τη δημοκρατία και την ελευθερία. 
Πάντως να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με πληροφορίες μας, μαζί με τον πρώην Ταγματάρχη ήταν μαζί του και ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία που ανήκει στις τάξεις του ΕΥΡΩΚΟ. 
Ενωτικός λόγος από τον Κύκκου Νικηφόρο
Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για το εθνικό μας θέμα δεν υπάρχει χώρος για διχαστικά κηρύγματα και άγονες αντιπαραθέσεις, διαμήνυσε χθες ο Επίσκοπος Κύκκου Νικηφόρος μιλώντας στα Πηγαίνια της Πάφου κατά την τελετή των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του ήρωα Κρίνου Χαραλάμπους, ο οποίος έπεσε κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής. 
Ο Επίσκοπος Κύκκου Νικηφόρος κάλεσε όλους να αφήσουν ανεπηρέαστη τη δικαιοσύνη να καταλογίσει ανάλογα τις ευθύνες που υπάρχουν για την πρόσφατη τραγωδία στη Ναυτική Βάση στο Μαρί. 
Ζήτησε επίσης να πάψουν οι μικροπολιτικοί σχεδιασμοί και οι όποιες σκοπιμότητες και φιλοδοξίες. 

ΠΗΓΗ-WWW.HARAVGI.COM.CY

Δεν υπάρχουν σχόλια: