Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Αλέξης Τσίπρας- Η Δημοκρατία να μη γίνει θύμα της οικονομικής κρίσης

 Την ανάγκη περιφρούρησης της Δημοκρατίας αυτή την «βάρβαρη και βάναυση» περίοδο, ώστε «να μην είναι το πρώτο και το μεγαλύτερο θύμα αυτής της ζοφερής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΚΟ του 

ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ. 
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι οι κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος και κυρίως «τα αιτήματα των πλατειών» είχαν δύο τα σημαντικά αιτήματα: το ένα ήταν «όχι άλλα άδικα, βάρβαρα και βάναυσα μέτρα» και το δεύτερο «Δημοκρατία τώρα». Δηλαδή, ο κόσμος ζητάει να εμπιστευτούμε τους πολίτες, να εμπιστευτούμε τη κρίση τους και να αποφασίσουν αυτοί για το μέλλον τους.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε την άρνησή του να παρευρεθεί στη δεξίωση για την επέτειο της αποκατάστασης της δημοκρατίας, κάτι που, όπως είπε, έκαναν και αντιστασιακοί, ενώ απέρριψε κατηγορηματικά ότι επρόκειτο περί κίνησης με επικοινωνιακό χαρακτήρα, τονίζοντας ότι "θα ήταν επικοινωνιακή αν αξιοποιούσα την παρουσία μου εκεί για να κάνω πάταγο. Δεν το έκανα αυτό. Δεν μπορούσα, όμως, να κάνω σαν να μην συνέβαινε τίποτα. Στις 29 του Ιούνη, λιγότερο από 20 ημέρες πριν, η Αθήνα πνίγηκε στα δακρυγόνα. Τρεις χιλιάδες χημικά είχαμε ένα απίστευτο πογκρόμ βίας και καταστολής από τις αστυνομικές δυνάμεις. Είχαμε αυτές τις φρικώδεις σκηνές συνεργασίας αστυνομικών δυνάμεων με κουκουλοφόρους, παρακρατικές δυνάμεις, με στόχο να αδειάσει η πλατεία και να υπονομευτεί αυτό το αυθόρμητο κίνημα. Μου ζητάτε εμένα όλα αυτά να τα ξεχάσω και να βρεθώ σα να μην συμβαίνει τίποτα για να γιορτάσω τη δημοκρατία; Δεν μπορούσα να το κάνω αυτό".

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης, ο κ. Τσίπρας είπε ότι "δεν αντιμετωπίσαμε τα χειρότερα, δηλαδή, το άμεσο χρηματοπιστωτικό κραχ, όμως, δυστυχώς για άλλη μια φορά οι ηγέτες στις δυνάμεις της Ε.Ε. είναι προσκολλημένες στην ίδια αδιέξοδη λογική. Έχουμε ένα ευρωπαϊκό συστημικό πρόβλημα που για να το αντιμετωπίσεις θέλει δομικές συστημικές αλλαγές. Προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα αποσπασματικά αντιμετωπίζοντας μονάχα το θέμα της Ελλάδας, ενώ την ίδια στιγμή η κρίση χτυπά την πόρτα της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και αν αυτές οι χώρες παρασυρθούν αντίο και η Ελλάδα και η ευρωζώνη".


Δεν υπάρχουν σχόλια: