Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ραγδαίες και σημαντικές εξελίξεις για την έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί

 Ραγδαίες και σημαντικές εξελίξεις αναμένονται μετά από τη σημερινή σύσκεψη των αστυνομικών ανακριτών με τη Γενική Εισαγγελία. Με έκθεση γεγονότων και με συγκεκριμένες εισηγήσεις πηγαίνει σήμερα στον Γενικό Εισαγγελέα η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ - Αρχηγείου Αστυνομίας, για την έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί, η οποία οδήγησε στο θάνατο δεκατριών  ανθρώπων και σε μεγάλες υλικές ζημιές. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, οι αστυνομικοί ανακριτές έχουν συγκεντρώσει επαρκές μαρτυρικό υλικό μέσα από το οποίο φαίνεται εκ πρώτης όψεως η εμπλοκή συγκεκριμένων ανθρώπων, για τους οποίους θα ζητηθεί να ενεργοποιηθούν οι σχετικές διαδικασίες για να τεθούν σε διαθεσιμότητα.
 Πρόκειται για υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Εθνικής Φρουράς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι ευθύνες τους εστιάζονται κυρίως σε ποινικά αδικήματα ακόμη και την ημέρα της φονικής έκρηξης, τα οποία οδήγησαν στο θάνατο των δεκατριών προσώπων. Από το μαρτυρικό υλικό που έχει στα χέρια της η Αστυνομία φαίνεται να στοιχειοθετούνται αδίκημα και ποινικές υποθέσεις και για το σκοπό αυτό η Αστυνομία αναμένεται να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο που είναι οι ανακριτικές καταθέσεις εναντίον συγκεκριμένων προσώπων. 


Συνεχίζεται αύριο η συζήτηση στη Βουλή
Στο μεταξύ, αύριο το πρωί πραγματοποιείται η τελευταία συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας, στην οποία αναμένεται να παρευρεθεί και να καταθέσει ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Φρουράς κ. Κωνσταντίνος Μπισμπίκας. Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Μπισμπίκας είχε δώσει ήδη κατάθεση στους αστυνομικούς ανακριτές που τον επισκέφθηκαν στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει παραδώσει και κάποια έγγραφα αναφορικά με τους χειρισμούς που έγιναν το Φεβρουάριο του 2009 για την εκφόρτωση των εμπορευματοκιβωτίων και την τοποθέτησή τους στη ναυτική βάση στο Μαρί. 
Στην τελευταία επίσης συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, οι βουλευτές θα έχουν την ευχέρεια να υποβάλουν σχετικές ερωτήσεις, ενώ αναμένεται να ετοιμαστεί και σχετική «απόρρητη» έκθεση, η οποία θα δοθεί στην Ad Hoc Επιτροπή, η οποία συστάθηκε για να ενημερώνεται από τον Γενικό Εισαγγελέα και να παρακολουθεί την όλη πορεία των ερευνών.

Νεόφυτος Νεοφύτου
ΠΗΓΗ:WWW.XARAVGI.COM.CY

Δεν υπάρχουν σχόλια: