Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Νεολαία Συνασπισμού:‘Η ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ Ή ΕΜΕΙΣ!



Στις 28 και 29 Ιούνη, μετά από ελιγμούς και ακροβασίες δύο εβδομάδων, η  κυβέρνηση φέρνει τελικά για ψήφιση το «νέο» Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο τελικά θα είναι το παλιό! Αυτή η «απρόβλεπτη» για την ελληνική και ευρωπαική άρχουσα τάξη καθυστέρηση, προέκυψε λόγω της μαζικής και αποφασιστικής απόρριψης του Μεσοπρόθεσμου από την κοινωνία που βγήκε στις πλατείες και στους δρόμους στις 15 Ιούνη και έριξε την κυβέρνηση του Μνημονίου. Το γεγονός αυτό, ήταν και είναι απτή απόδειξη της εκρηκτικής δύναμης που κρύβει η συνύπαρξη και η αγωνιστική συμπόρευση των «αγανακτισμένων» με τα σωματεία και τα συνδικάτα, το μαχητικό εργατικό κίνημα.
Στις 28 και 29 του μηνός η κυβέρνηση μας ξανα-ρίχνει το γάντι, προκαλεί την πλειοψηφία της κοινωνίας που συντρίβεται να αρθεί στο ύψος των καιρών, να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, να ξαναγράψει ιστορία, να ολοκληρώσει αυτό που άφησε στη μέση στις 15 Ιούνη. Η αποφασιστικότητα μας θα φανεί ότι είναι πιό δυνατή από τον φόβο, την καταστολή, τα ψέματα.
  Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι το μοναδικό που την ενδιαφέρει είναι το πως θα οδηγήσει τον κόσμο της εργασίας σε ακόμα μεγαλύτερη ανέχεια προκειμένου να κερδίσουν ακόμα περισσότερα οι τράπεζες, οι επιχειρηματίες και όσοι κλέβουν τις ζωές μας. Μια κυβέρνηση, που από την 1η μέρα της εκλογής της λειτουργεί ως μεγάφωνο όλων των κοινών και ψεύτικων διλημμάτων των τραπεζιτών, του ΣΕΒ, της ΕΕ και του ΔΝΤ προς τον ελληνικό λαό, που έχει δείξει απίστευτη ικανότητα στο να ικανοποιεί όλα τα αιτήματα του κόσμου του χρήματος, ενώ αρνείται πεισματικά να επιτρέψει οποιοδήποτε μέτρο υπέρ της κοινωνίας που καθημερινά οδηγείται στο περιθώριο. Μια κυβέρνηση που δυστυχώς γι’αυτήν, φαίνεται να μην έχει καταλάβει τι έγινε στις 15 Ιούνη του 2011. Μια μέρα όπου  οι εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες απέδειξαν ότι όταν ο λαϊκός παράγοντας βγαίνει στο προσκήνιο τότε τίποτα δεν μπορεί να μείνει όπως πριν. Ότι όλα αλλάζουν.
   Η μη-ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου δεν θα είναι το τέλος για την χώρα. Τα τμήματα του λαού και της νεολαίας, που πείστηκαν από το περσινό «ιστορικό δίλημμα», το περίφημο «Μνημόνιο ή χρεοκοπία» σήμερα πλέον έχουν καταλάβει ότι όταν ακούν τη λέξη «χώρα» θα πρέπει να κρατάν τα πορτοφόλια τους. Ότι όποιος έχει λεφτά σε αυτή την χώρα, απλώς δεν πληρώνει. Η μη-ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου δεν θα σημάνει την χρεοκοπία της χώρας, άλλα την χρεοκοπία της αντίληψης που ολοκληρώνει τα «εθνικά καθήκοντα» στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, αφήνοντας τους πλούσιους να γίνουν πλουσιότεροι. Η άρνηση αυτή, θα σηματοδοτήσει και μια νέα αρχή για τους εργαζομένους, που θα σύρουν τους πλούσιους αυτής της χώρας που για χρόνια είναι αόρατοι με τα τρίς ευρώ σε καταθέσεις και την οργανωμένη φορο-ασυλία τους, έξω απο τις κρυψώνες τους. Μετά απο πολλά χρόνια, οι «από κάτω» αρνούνται μαχητικά και κινηματικά να πληρώσουν τον λογαριασμό των «απο πάνω». Μέσα απο τις τεράστιες – αλλά και αναμενόμενες- αντιφάσεις και αντιθέσεις στο «εσωτερικό» των αγανακτισμένων που κατέκλυσαν τις πλατείες και γέννησαν δεκάδες αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις πολιτών σε όλη την χώρα, αυτός ο δρόμος έχει πλέον χαραχθεί.
  Στις 28 και 29 Ιούνη, στο έδαφος της 48ωρης απεργίας, με την οργή για τα νέα μέτρα άλλα και την  νέα αυτοπεποίθηση για τις δυνατότητες του αγωνιζόμενου λαού, θα συνεχίσουμε απο κεί που αφήσαμε στις 15 Ιούνη.  Βρισκόμαστε όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις που καλούν τα συνδικάτα και στο Σύνταγμα. Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Το Μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: