Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΜΟΝΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ… ΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΑΔΙ - Μόλις 60 ευρώ το μήνα, η επιπλέον έκτακτη εισφορά των βουλευτών.


Δηλώσεις εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Παρασκευόπουλος, σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ελλάδα και την οριστικοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος:

Για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο:
«Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επιβεβαίωσαν τις παρωπίδες τους: Χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις για τη  βιωσιμότητα της ευρωζώνης, κράτησαν απλώς τη χώρα μας στο χείλος της χρεοκοπίας, με εξοντωτικούς μάλιστα όρους. Μόνο ο πρωθυπουργός μπορεί να θεωρεί κάτι τέτοιο «θετικό σημάδι για το μέλλον της Ελλάδας».
Για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τις εξαγγελίες Βενιζέλου:

«Στην ουσία πληρώνουμε, με δεκάδες δις ευρώ αιματηρών και άδικων επιπλέον φόρων και περικοπών, την απουσία πολιτικής βούλησης για σύγκρουση με τη φοροδιαφυγή και τις γκρίζες περιουσίες. Τα 60 ευρώ το μήνα που θα συνεισφέρει κάθε πολιτικός, αποτελούν κακόγουστη φάρσα μπροστά στις δεκάδες χιλιάδες ευρώ που γλυτώνει ο ίδιος μέσω των φορολογικών του προνομίων».
Επίσης:
Ο επιπλέον συντελεστής της έκτακτης εισφοράς για τους βουλευτές (5% αντί 4%) αντιστοιχεί σε επιπλέον μηνιαία επιβάρυνση μόλις 60 ευρώ.
Αντίθετα, η διατήρηση της «αυτοτελούς φορολόγησης» της βουλευτικής αποζημίωσης σε συνδυασμό με τα αφορολόγητα «έξοδα παράστασης» για το 50%, σημαίνει, με πρόχειρους υπολογισμούς:
  • Ετήσιο όφελος 13.000 ευρώ για τους (ελάχιστους) βουλευτές χωρίς άλλα εισοδήματα.
  • Ακόμη μεγαλύτερο όφελος για όσους έχουν και άλλα εισοδήματα. Το όφελος αυξάνει, όσο υψηλότερα είναι τα εκτός Βουλής εισοδήματα των βουλευτών.
  • Ενδεικτικά, βουλευτής με 200.000 ευρώ εισοδήματα εκτός Βουλής, διατηρεί ετήσιο φορολογικό όφελος μέχρι 88.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: