Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ-Απάντηση με 48ωρη απεργία Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Ιούνη ΑΘΗΝΑ: Τρίτη - Ομόνοια 10 π.μ. και 7 μ.μ. Στύλοι Ολυμπίου Διός Τετάρτη - Ομόνοια 10 π.μ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τρίτη - Αγαλμα Βενιζέλου 10.30 π.μ. και 7 μ.μ. συλλαλητήριο στο ίδιο μέρος Τετάρτη - Αγαλμα Βενιζέλου 10.30 π.μ.


 
Επί ποδός πολέμου καλεί το ΠΑΜΕ όλες τις οργανώσεις του συνδικαλιστικού κινήματος να βρίσκονται για τρεις μέρες, «νεκρώνοντας» την Τρίτη και την Τετάρτη τους χώρους δουλειάς, με την 48ωρη απεργία. Ηρθε η ώρα οι εργαζόμενοι να ασκήσουν το δικό τους εκβιασμό σε κυβέρνηση - τρόικα - μεγαλοεργοδοσία. Είναι ώρα μάχης, ώρα αποφασιστικής σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική, ώρα συγκέντρωσης δυνάμεων.
Με κεντρικό σύνθημα «Οχι στα μέτρα πτώχευσης του λαού, καμία ώρα χαμένη», το ΠΑΜΕ καλεί τη Δευτέρα 27/6, το απόγευμα, σε τοπικές διαδηλώσεις σε όλους τους δήμους, ώστε οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, αυτοαπασχολούμενοι να διαδώσουν παντού το μήνυμα της απεργίας, της σθεναρής απόκρουσης των μέτρων. ΤηνΤρίτη 28/6, στις 10 το πρωί, πλημμυρίζουμε την Ομόνοια με τη ζωντάνια, τη δύναμη των εργατών και το απόγευμα, στις 7, τουςστύλους του Ολυμπίου Διός. Την Τετάρτη 29/6, το πρωί στις 10, όλοι οι δρόμοι από παντού καταλήγουν στην Ομόνοια. Η ΓραμματείαΘεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ προγραμματίζει απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη, στις 10.30 το πρωί, στο άγαλμα του Βενιζέλου και στις 7 το απόγευμα διοργανώνει συλλαλητήριο στο ίδιο μέρος. Την Τετάρτη στις 10.30 το πρωί, απεργιακή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Πλούσια δραστηριότητα για την απεργία
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι συσκέψεις των ταξικών συνδικάτων και φορέων για την επιτυχία της απεργίας:
  • Την Παρασκευή, 24 Ιούνη: Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης στις 7 μ.μ. στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων με συμμετοχή όλων των φορέων του κλάδου κατασκευών.
  • Το Σάββατο 25 Ιούνη: Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Πειραιά στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.
  • Την Κυριακή 26 Ιούνη: Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Βύρων» καλεί σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του συλλόγου στο ΕΚ Αθήνας (Γ' Σεπτεμβρίου 48β).
  • Τη Δευτέρα 27 Ιούνη: Η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υπαλλήλων ΟΛΠ» και η «Δημοκρατική Ενότητα Λιμενεργατών» ΟΛΠ, στις 7 μ.μ., στο ΕΚ Πειραιά.
Κοινές εξορμήσεις και περιοδείες στους χώρους δουλειάς έχουν ήδη προγραμματίσει τα ταξικά Συνδικάτα στο χώρο των κατασκευών, σε όλη την Αττική. Οικοδόμοι, ηλεκτρολόγοι, ξυλουργοί και μισθωτοί τεχνικοί, που συσπειρώνονται στις ταξικές δυνάμεις, πραγματοποιούν σήμερα τις εξής περιοδείες:
-- Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Στα εργοτάξια ΠΕΤΡΟΛΑ, κατασκευής σούπερ - μάρκετ στη Μεταμόρφωση, στο πρώην Κτήμα Καμπά στην Κάντζα, στο ΜΕΤΡΟ στο Περιστέρι, στον «Μαρινόπουλο» στη Λεωφ. Βουλιαγμένης, κατασκευής Γυμνασίου - Λυκείου στο Καματερό, Εμπορικού Κέντρου στα Σπάτα.
-- Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά: Στο εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
-- Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Νομού Αττικής: Στις εταιρείες ανελκυστήρων «Παππάς» και «Τίσσεν» και στην εταιρεία «Τοξότης».
-- Συνδικάτο Ξυλουργών: Στο εργοστάσιο «Νικολουδάκης» στο Θριάσιο.
-- Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε τεχνικές εταιρείες και μελετητικά γραφεία (μισθωτοί τεχνικοί), από κοινού με στελέχη του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας: Στις εταιρείες J&B ΑΕΓΕΚ και ΑΘΗΝΑ.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: