Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Αίγυπτος: Σε κοινό μέτωπο υπέρ "δημοκρατικού κράτους" οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι .

Freedom_and Justice Party (Egypt)logo

Το έμβλημα του  κόμματος της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης (Αδελφοί Μουσουλμάνοι)

Η αιγυπτιακή οργάνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων δεσμεύτηκε σε μια στρατηγική συμμαχία με τα άλλα αιγυπτιακά κόμματα, περιλαμβανόμενων των φιλελεύθερων και των αριστερών, με στόχο να παρουσιάσει μια πιο ανοικτή εικόνα και να αντιπαρέλθει τις επικρίσεις όσων καλούν να μειωθεί η ισχύς της στις προσεχείς γενικές εκλογές.
Το Κόμμα της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης (Αδελφοί Μουσουλμάνοι) και 17 άλλα κόμματα παρουσίασαν την Τρίτη ένα κοινό μανιφέστο για την εγκαθίδρυση ενός "δημοκρατικού κράτους" που θα βασίζεται στις αρχές "της υπηκοότητας, της ισότητας και της λαϊκής κυριαρχίας".

Το κόμμα των Αδελφών Μουσουλμάνων δεσμεύτηκε υπέρ "της ελευθερίας της πίστης και του πολιτισμού", της ελευθερίας του Τύπου, της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης αλλά και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Τα μέλη της "Δημοκρατικής Συμμαχίας για την Αίγυπτο" δεσμεύτηκαν επίσης να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις για κοινούς καταλόγους υποψηφίων στις εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο, τις πρώτες μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ.
Υπήρξαν θετικές αντιδράσεις από αξιωματούχους, καθηγητές πανεπιστημίων και απλούς ανθρώπους για την απόφαση των Αδελφών Μουσουλμάνων, αλλά υπήρξαν και κάποιες αρνητικές αντιδράσεις που εστιάστηκαν κυρίως στην απόφαση για κατάρτιση κοινού καταλόγου υποψηφίων για τις εκλογές, με δεδομένο ότι "δεν είναι καν γνωστό ακόμα ποιο θα είναι το εκλογικό σύστημα", όπως ανέφερε πολιτικός αναλυτής της ανεξάρτητης εφημερίδας "Αλ Μάσρι Αλ Γιουμ".

Πηγή:www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: