Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού και τη Σύνοδο Κορυφής.




Η συνήθης κινδυνολογική αφήγηση του πρωθυπουργού περί μη καταβολής της 5ης δόσης στο ενδεχόμενο της μη ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος πλέον δεν πείθει κανένα. Στην πραγματικότητα, η εκταμίευση της 5ης δόσης γίνεται για να διασφαλιστεί πρώτα απ’ όλα η σταθερότητα της ευρωζώνης και η προστασία των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών και με αυτήν την έννοια δεν «κινδυνεύει». Τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου δεν έχουν προηγούμενο και κυριολεκτικά εξοντώνουν τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας και οδηγούν μαθηματικά και στην τυπική χρεοκοπία.
Στο ίδιο πλαίσιο, κινούνται και οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα, που καταδεικνύουν το νεοφιλελεύθερο αδιέξοδο της Ε.Ε μπροστά στην κρίση χρέους που ταλανίζει τις χώρες της.
Οι κυρίαρχες δυνάμεις της ΕΕ ενδιαφέρονται για το πώς θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των τραπεζών, με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας και την ένταση και παγίωση της πολιτικής λιτότητας εις βάρος των εργαζομένων και της νεολαίας σε όλη την Ευρώπη.
 Η μόνη ρεαλιστική απάντηση για τους λαούς της Ευρώπης περνά μέσα από την ενδυνάμωση των αγώνων τους και τη χάραξη μιας διαφορετικής πολιτικής που θα έχει στο επίκεντρό της τις κοινωνικές ανάγκες, τη στήριξη της εργασίας, της ανάπτυξης και την προστασία του περιβάλλοντος.
To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: