Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΧΑΟΣ ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΖΟΝΤΑΙ! ΒΑΖΟΥΝ ΘΕΜΑ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!


ISKRA.GR
ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΗΓΟΥΝΤΑΙ Η Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ 35 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!
ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ!
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη οργανωμένη, κατά τα φαινόμενα, κίνηση μεγάλου αριθμού βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι θέτουν ευθέως θέμα ηγεσίας Γ. Παπανδρέου.
Στην κίνηση αυτή, βασικό ρόλο διαδραματίζουν οι βουλευτές του«εκσυγχρονιστικού» μπλοκ (Σημίτη) αλλά και αρκετοί«Βενιζελικοί» βουλευτές!
Στην κίνηση αυτή, παίζει βασικό ρόλο η Β. Παπανδρέου, η οποία ζήτησε να συγκληθεί άμεσα η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ!
Αναλυτικά το ρεπορτάζ:
Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτουν ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μετά τους χειρισμούς για τον σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας. Με πρωτοβουλία της Βάσως Παπανδρέου συγκεντρώθηκαν 35 υπογραφές για την σύγκληση της ΚΟΔεκτό το αίτημα από τον πρωθυπουργό, αναμένεται να καθοριστεί η ώρα της συνεδρίασης, κατά την οποία θα τεθεί θέμα ηγεσίας. Είναι σχέδιο συγκεκριμένης ομάδας, απαντούν άλλοι βουλευτές. 


Να μην μετατραπεί η οικονομική κρίση σε κρίση Δημοκρατίας καλεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Οι ώρες είναι κρίσιμες για τη χώρα. Ζητώ να συγκληθεί άμεσα η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε, προσερχόμενη στη Βουλή και στην ερώτηση εάν θα τεθεί θέμα ηγεσίας, η κ. Παπανδρέου απάντησε: «Να συζητήσουμε τα πάντα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Παπανδρέου προχωρά στη συλλογή υπογραφών ώστε να υποβάλει το αίτημα για τη σύγκληση της ΚΟ στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει συνταχθεί κείμενο με το οποίο αμφισβητείται η ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ και άλλοι βουλευτές φέρονται έτοιμοι να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.
Πριν τη δήλωση της κ. Παπανδρέου προηγήθηκαν οι παραιτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Φλωρίδη και Έκτορα Νασιώκα.
Στην επιστολή της παραίτησής του ο κ. Φλωρίδης υποστηρίζει ότι «οι ηγεσίες των δύο βασικών πολιτικών κομμάτων στάθηκαν κατώτερες των εθνικών περιστάσεων, με πολιτικά ασυγχώρητο τρόπο».
Λίγη ώρα μετά ακολούθησε η παραίτηση από το βήμα της Βουλής του βουλευτή Λάρισας Έκτορα Νασιώκα.
«Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω, για να ανατραπεί το σημερινό αδιέξοδο στο πολιτικό σύστημα» είπε, επικρίνοντας τις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων που συνεχίζουν, όπως είπε, «με γνώμονα το λαϊκισμό».
«Είμαστε υποχρεωμένοι να μείνουμε όρθιοι. Η χώρα θα βρει το δρόμο της. Δεν θα υπάρξει το παραμικρό κενό» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σχολιάζοντας την παραίτηση του κ. Νασιώκα.
«Δεν υπηρετούμε την πατρίδα αποχωρούντες. Την υπηρετούμε από εδώ, που μας έστειλε ο λαός» υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, με παρέμβασή του αμέσως μετά τη δήλωση παραίτησης του Έκτορα Νασιώκα.
«Είμαστε δεσμευμένοι απέναντι στον λαό μέχρι τις προσεχείς εκλογές να εκτελούμε τις εντολές του» τόνισε με έμφαση ο κ. Κακλαμάνης.

ΠΗΓΗ-WWW.ISKRA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: