Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.



Κα Παπαρήγα ο πρωθυπουργός φαίνεται να προτείνει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με στόχο την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση λέει ότι θα έλεγε ναι υπό προϋποθέσεις εάν δεν είναι ο κ. Παπανδρέου πρωθυπουργός. Ποια είναι η θέση του ΚΚΕ σε αυτές τις πρωτοβουλίες;
«Όποια μορφή και αν πάρει αυτή η συνεργασία πρόκειται για κυβέρνηση λυκοσυμμαχίας, που επιδιώκει να σπάσει το ηθικό του λαού και επιδιώκει να πάρει άνευ προηγουμένου μέτρα σε βάρος του λαού. Εμείς καλούμε το λαό στους δρόμους να αποτρέψει το σχηματισμό μιας τέτοιας κυβέρνησης, ζητάμε εκλογές για να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης. Η ευθύνη είναι στο λαό.
Να κόψει το γόρδιο δεσμό με το μαχαίρι της πείρας, της γνώσης και της δίψας για δικαιώματα. Η απάντηση σε αυτά τα σενάρια είναι η πάλη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, η αποδέσμευση από την ΕΕ».
Και άρα θεωρείτε, λοιπόν, η κυβέρνηση εθνικής ενότητας και με άλλον πρωθυπουργό σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά.
«Θα είναι μια κυβέρνηση με προβιά -οι ίδιοι θα ‘ναι- μια κυβέρνηση με προβιά, με μεγαλύτερη δύναμη απέναντι στο λαό. Πρέπει να ματαιωθεί ο σχηματισμός μιας τέτοιας κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: