Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Συγκεντρώσεις - απάντηση στους εκβιασμούς ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.
  • Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε πολλές πόλεις της χώρας
  • Διεκδικούμε εκλογές. Με αγώνες και εκλογές να απαντήσει ο λαός στους εκβιασμούς ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Δεν μπορεί να γίνει τίποτα άλλο παρά ο λαός να επέμβει, να τιμωρήσει, να επιφέρει μεγάλα ρήγματα, να ανοίξει ένας δρόμος ουσιαστικής αντεπίθεσης και διεκδίκησης
  • Μετά τα σενάρια συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, ο πρωθυπουργός αποφάσισε ανασχηματισμό

Συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα διοργανώνει σήμερα Πέμπτη το ΚΚΕ, δίνοντας την απάντησή του «στα παιχνίδια και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης και της ΝΔ, που στόχο έχουν να παγιδεύσουν το λαό και να τον υποτάξουν στη βάρβαρη πολιτική υπέρ του κεφαλαίου», όπως σημειώνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος, σχολιάζοντας το χτεσινό διάγγελμα του Γ. Παπανδρέου. Η συγκέντρωση της ΚΟ Αττικής θα γίνει 7.30 μ.μ. στην Ομόνοια, όπου θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα χτες το απόγευμα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων για το περιεχόμενο των σημερινών συγκεντρώσεων:
«Τώρα πρέπει να παρέμβει ο λαός. Με την πάλη του, την οργάνωσή του, με εκλογές. Ο στόχος ΠΑΣΟΚ - ΝΔ είναι να αλυσοδέσουν το λαό με κάθε τρόπο και να τον οδηγήσουν υποταγμένο στο βάραθρο της πτώχευσης, προστατεύοντας τα συμφέροντα και την εξουσία των μονοπωλίων. Καμιά αυταπάτη δεν επιτρέπεται. Κανένας εκφοβισμός δεν πρέπει να περάσει.
Τώρα ο λαός πρέπει να εμπιστευτεί το ΚΚΕ που αποδεδειγμένα του είπε την αλήθεια. Ανεξάρτητα αν συμφωνεί σε όλα μαζί του, είναι επιτακτική ανάγκη να συμπορευτεί μαζί του για να αποκρούσουμε τα αντιδραστικά σενάρια, τη νέα βάρβαρη επιδρομή.
Καμιά εμπιστοσύνη, κανένας φόβος σε όσα λένε το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας. Αλλάζουν προσωπείο για να παγιδεύσουν το λαό, δεν αλλάζουν δρόμο. Γίνονται πιο επιθετικοί σε βάρος του λαού. Η κρίση στην ευρωζώνη βαθαίνει. Η καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν αντιμετωπίζεται με αυταπάτες και συναίνεση. Τώρα είναι ώρα ευθύνης για το λαό. Να κάνει αποφασιστικό άλμα μπροστά. Να απεγκλωβιστεί πολιτικά και ιδεολογικά από τα κόμματα του συστήματος και της ΕΕ.
Λύση υπάρχει μόνο με οργανωμένο, αποφασισμένο λαό, μαζί με το ΚΚΕ. Ο λαός μπορεί να αποκρούσει τη νέα βάρβαρη επίθεση συσπειρωμένος, παλεύοντας για πραγματικά ριζικές αλλαγές, για ανατροπή της εξουσίας και κυριαρχίας των μονοπωλίων και αποδέσμευση από την ΕΕ. Καμία θυσία για την κρίση, το χρέος, την κερδοφορία της πλουτοκρατίας».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: