Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση Νεολαίας Συνασπισμού για τις απολύσεις στο δημοσιογραφικό χώρο


Στις 31/3/2011 ο όμιλος Αλαφούζου προχώρησε στην απόλυση του δημοσιογράφου-ακτιβιστή Άρη Χατζηστεφάνου και της ραδιοφωνικής παραγωγού του Μελωδία Όλγας Λασκαράτου. Οι απολύσεις αυτές εντάσσονται στις απολύσεις που συμβαίνουν εδώ και μήνες στο δημοσιογραφικό χώρο. Μόνο τον τελευταίο μήνα απολύθηκαν 7 διοικητικοί και τεχνικοί υπάλληλοι του ΣΚΑΪ , 9 εργαζόμενοι στον Όμιλο του Π. Κωστόπουλου και 3 εργαζόμενοι στις «Αττικές εκδόσεις». 

Με πρόσχημα την οικονομική κρίση οι εργοδότες στα ΜΜΜ προχωρούν σε συνδικαλιστικές «εκκαθαρίσεις» καθώς η πλειοψηφία των απολύσεων αφορά συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων οι οποίοι αγωνίζονταν ενάντια στις μειώσεις μισθών και στην προώθηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας που προσπαθούν να τους επιβάλλουν. Τα μεγάλα δημοσιογραφικά συγκροτήματα εκτός από την "μιντιακή" προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής αναλαμβάνουν πλέον και το ρόλο του προτωπόρου για την εφαρμογή της. 
Δηλώνουμε απόλυτα αλληλέγγυοι στους απολυμένους δημοσιογράφους και τεχνικούς και στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις οποίες πρόκειται να προχωρήσουν, 
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: