Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Σε ενιαίο ψηφοδέλτιο η Αριστερά προτείνει ο Αλέκος Αλαβάνος !


Την πρόταση να ενταχθούν οι δυνάμεις της Αριστεράς σε ενιαίο ψηφοδέλτιο έκανε ο Αλέκος Αλαβάνος.


«Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής προτείνει σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς: όλη η Αριστερά σε ενιαίο μετωπικό ψηφοδέλτιο» τόνισε ο Αλ. Αλαβάνος στο κλείσιμο των εργασιών της Πανελλαδικής Σύσκεψης του Μέτωπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής.

 Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανάδειξη του νέου Συντονιστικού Οργάνου το οποίο αποτελείται από τους: 
Αλαβάνος Α, Βαμβακάς Κ, Θεοδόση Α (ΑΡ.ΣΥΝ.Α), Καπάταης Χ, Καραμάνος Χ (ΚΟΕ), Μαντζουράτος Δ (ΚΕΔΑ), Μάρταλης Σ (ΔΕΑ), Παπουλής Κ, Σαπουνάς Γ (ΑΠΟ), Σταυρόπουλος Τ, Σωτηρίου Ε (ΚΟΕ).
Πηγή:www.enet.gr

4 σχόλια:

jorje7 είπε...

Τώρα δεν ξέρω να γελάσω είτε να κλάψω με αυτό που λέει ο Αλαβανος
Σημασία δεν έχει ιδιαίτερή εάν η αριστερά θα είναι σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο.
Σημασία έχει εάν θα παλεύει εκεί που πρέπει
Επιπλέον, ποία αριστερά; Ποία είναι τα όριά τής σε όρους εκλογικούς; Το ΠΑΣΟΚ είναι; Η ΔΉΜ.ΑΡ; Μήπως το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ;
Και κάτι σημειολογικό, όλοι στο συντονιστικο έχουν αποχωρήσει από κάνα 2-3 κόμματά ο καθένας... περί ενότητάς
Ας υπάρχει από τα κάτω έστω υποτυπώδης συνεργασία και βλέπουμε για τα'' εκλογικά'' που τόσο κόπτεται ο Αλαβανος.

Red Star είπε...

Καταρχήν θα ήθελα να δω αναλυτικότερα το σύνολο της τοποθέτησης Αλαβάνου και να την ποστάρω, ώστε να κατανοήσω καλύτερα και εγώ και όλοι μας τι εννοεί.

ΑΣ παραβλέψω το γεγονός ότι ο Αλ.Αλαβάνος λειτούργησε διαλυτικά στον χώρο του και κατέβηκε με την Ελεύθερη Αττική μόνος του.ΝΑ δεχτώ κιόλας τις καλές προθέσεις του για την ενότητα της αριστεράς.ΑΣ ξεχάσω όλα τα αρνητικά του.

Από κει και πέρα μπαίνουν τα ερωτήματα που θέτεις σύντροφε περί ποιας αριστεράς ομιλεί κ.ο.κ.Χρήσιμη και η παρατήρηση σου για το συντονιστικό που μας θυμίζει τις πολυδιασπάσεις της αριστεράς που έχουν καταντήσει πια ανέκδοτο.

Η πολυπόθητη ενότητα της αριστεράς σε ένα ψηφοδέλτιο (ή για να είμαι πιο ορθός και σύμφωνος με τον ΚΚΕ λόγο ,) Η ΕΝΟΤΗΤΑ των κομμουνιστών του ΚΚΕ ,των λοιπών εξωκοινοβουλευτικών κομμουνιστών,των τροτσκιστών και όσων αυτοαποκαλούνται αριστεροί (εξαιρώ τους Κουβελικούς που είναι τόσο αριστεροί όσο ο Μπίστης και η Δαμανάκη), είναι σχεδόν ουτοπική αυτή την χρονική περίοδο.Βέβαια οι συνθήκες αλλάζουν και σε πιο βάρβαρες καταστάσεις μην παραξενευτούμε αν δούμε ευκαιριακές συμμαχίες ανάγκης αριστερών κομμάτων που τώρα φαντάζουν ουτοπικές.Δηλαδή μια βίαιη καταστολή απεργιακής κινητοποίησης ή άλλα απρόβλεπτα γεγονότα κρατικής βίας ,αυθαιρεσίας και κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος θα δημιουργήσουν νέες συνθήκες.

Red Star είπε...

ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΤΩΡΑ...
Θα ήταν αποτελεσματική μια εκλογική συμπαράταξη ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-λοιπών πρόθυμων δυνάμεων της αριστεράς στις επόμενες εκλογές πχ τον Ιούνιο ;

Αυτό είναι ένα άλλο ερώτημα, που μπορεί να σας ξαφνιάζει άλλα δημοσκοπικά έχει διερευνηθεί και καταμετρηθεί από αρκετές εταιρείες δημοσκοπήσεων,αλλά δεν έχει δημοσιευτεί.

Δεν είναι χρήσιμο να αναφέρω το αποτέλεσμα π.χ λέμε 25 % ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ψηφίσει ένα τέτοιο σχήμα , γιατί σαφώς αποτελεί μια εύκολη δημοσκοπική απάντηση σε μια πονηρή και νεφελώδης ερώτηση.Εύκολα και γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας, μια τέτοια "ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ" συγκινεί όχι μόνο ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ αλλά ακόμα και ψηφοφόρους της ΝΔ σε μια περίοδο κρίσης του δικομματισμού και απαξίωσης των κομμάτων.Σε μια περίοδο που όλοι ψάχνονται.

Μια καινούρια αριστερή παράταξη,που ενώνει κόμματα σαν το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ...ΝΑΙ... μπορεί να ταρακουνήσει το πολιτικό σκηνικό και να έχει ένα μεγάλο ποσοστό φούσκα.Αλλά μήπως και τα ποσοστά που λαμβάνουν τα κόμματα εξουσίας δεν αποτελούν μια φούσκα ; Μια φούσκα που δημιουργείται τις τελευταίες εβδομάδες πριν τις εκλογές ;Σάμπως το 44% του Παπανδρέου ήταν φανατικοί ΠΑΣΟΚΟΙ ;Όχι βέβαια,πολλοί από αυτούς ήταν ευκαιριακοί ψηφοφόροι,κοψοχέρηδες, κλπ κλπ.Συνεπώς ακόμα και μια δημοσκοπική φούσκα μπορεί να αποτυπωθεί στην κάλπη πριν σκάσει.Υπό αυτή την έννοια το αποτέλεσμα μετράει και η αριστερά θα μπορούσε να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα.

Το ίδιο όμως με ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ μπορεί να συγκινήσει και μια οικουμενική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-Ντόρας κλπ ή ενός καινούριου κόμματος Βγενόπουλου κλπ.όπως φαίνεται από άλλα ερωτήματα σχετικά.Και το περίεργο είναι ότι ίδιοι πολίτες που θα ψήφιζαν δυνητικά μια ενωμένη αριστερά λένε ότι θα ήθελαν μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΑΣ, δλδ το θέατρο του παραλόγου.

Η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού και το ιδεολογικό αλαλούμ που επικρατεί στο κεφάλι του Έλληνα ψηφοφόρου είναι ικανά στοιχεία να φέρουν στην εξουσία ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ όσο καιροσκοπικό, λαϊκίστικο ή ακραίο και αν είναι,αρκεί να δώσει μια ελπίδα.

Και αυτό το αναφέρω γιατί η πρόσκαιρη (και ελπίζω όχι μόνιμη) αύξηση της επιρροής του κόμματος Καρατζαφέρη και η άνοδος της Χ.Α είναι φαινόμενα ανησυχητικά.

Κλείνω λέγοντας πως και εγώ έχω σκεφτεί μια φόρμουλα δημιουργίας μιας ευκαιριακής εκλογικής συμπαράταξης της αριστεράς,που θα μπορούσε θεωρητικά να γίνει αποδεκτή από το ΚΚΕ,ΣΥΝ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.Μιλάω βέβαια για μια προσπάθεια δημιουργίας ενός τεχνητού τρίτου πόλου, με όρους που να διασφαλίζουν την απόλυτη πολιτική αυτονομία των κομμάτων που συμμετέχουν, χωρίς όμως να παραβιάζουν τον σχετικό εκλογικό νόμο και να θεωρούνται "Κόμμα" και όχι συμμαχία κομμάτων.

Στο μέλλον θα αναφερθώ με σχετική ανάρτηση σε αυτή την παλαβή σκέψη μου,για μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που δεν είναι απίθανη τους επόμενους μήνες.Η λεγόμενη ελεγχόμενη χρεωκοπία είναι προ των πυλών με απρόβλεπτες αντιδράσεις του λαού.

sosat είπε...

ΕΙΝΑΙ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΑΝΔΥΑ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ"
ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΕΣ.....
ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΔΡΑ , ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ...
ΣΥΝΤΡΟΦΕ , ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ....