Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ξεκίνησαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Λιβύης.Γαλλικά αεροσκάφη πετούν πάνω από την Βεγγάζη.



Αρχισαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Λιβύης, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, συμμαχικά αεροσκάφη επιχειρούν ήδη πάνω από την αφρικανική χώρα και παρεμποδίζουν τις επιθέσεις των δυνάμεων του Καντάφι στη Βεγγάζη.
Σε δηλώσεις του μετά από την έκτακτη σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, ο Σαρκοζί είπε ακόμη ότι ο Λίβυος ηγέτης περιφρόνησε το διεθνές τελεσίγραφο για τον τερματισμό της βίας και ότι είναι καθήκον να στηρίξουμε τον αραβικό λαό.

«Πρέπει να δράσουμε», πρόσθεσε, «σε συνεργασία με τα αραβικά κράτη για να τερματίσουμε την "δολοφονική παράνοια" στη Λιβύη».
Καταλήγοντας, ο Γάλλος πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι «ο Καντάφι μπορεί να έχει κατάπαυση του πυρός οποιαδήποτε στιγμή, αφού όμως τερματιστεί η βία».
Ο Καντάφι δεν τήρησε την εκεχειρία, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και συμπλήρωσε ότι «έφθασε η ώρα να αναλάβουμε επείγουσα δράση για να αποφευχθούν περισσότεροι θάνατοι αμάχων».
«Ο στρατηγός Καντάφι το προκάλεσε. Είπε ψέματα στη διεθνή κοινότητα, υποσχέθηκε κατάπαυση του πυρός και την παραβίασε», είπε ο Κάμερον στους δημοσιογράφους της βρετανικής τηλεόρασης, μετά τη λήξη της διεθνούς συνόδου στο Παρίσι.
«Εξακολουθεί τις ωμότητες κατά του ίδιου του λαού του και επομένως ήρθε η ώρα για δράση. Πρέπει να είναι επείγουσα, πρέπει να επιβάλουμε την επιθυμία των Ηνωμένων Εθνών και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχιστεί η σφαγή των αμάχων», είπε χαρακτηριστικά.
ΠΗΓΗ-WWW.NAFTEMPORIKI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: