Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό τυχοδιωκτισμό στη Λιβύη.Με πλοία, αεροσκάφη και ελικόπτερα συμμετέχει η Ελλάδα


ΚΚΕ: Οι δολοφόνοι δεν μπορούν να μιλάνε για ανθρωπισμό. Ο στόχος τους είναι τα πετρέλαια της Λιβύης. Ο λαός πρέπει να αντιδράσει. Κάτω ο ιμπεριαλισμός
  • Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές άναψαν το φιτίλι του πολέμου στη Λιβύη. Ο ΟΗΕ, ως εργαλείο των ιμπεριαλιστών, άνοιξε το δρόμο της στρατιωτικής επέμβασης. Η κυβέρνηση, με τη στήριξη της ΝΔ, αποφάσισε την ενεργητική συμμετοχή στον πόλεμο, με πλοία, αεροσκάφη και ελικόπτερα.
  • Τηλεφωνική επικοινωνία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον πρωθυπουργό, από τον οποίο ζήτησε: Να μη συμμετάσχει και να μην εμπλακεί με κανέναν τρόπο η χώρα μας στην ιμπεριαλιστική στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη. Να μη χρησιμοποιηθούν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη Σούδα και στο Άκτιο.
  • Με πλοία, αεροσκάφη και ελικόπτερα συμμετέχει η Ελλάδα
  • Λιμάνια, αεροδρόμια και άδειες υπερπτήσεων πήραν από την ελληνική κυβέρνηση Γαλλία και Βρετανία
 
Την εμπλοκή της Ελλάδας με στρατιωτικά μέσα στη σχεδιαζόμενη πολεμική επιδρομή εναντίον της Λιβύης αποφάσισε χτες η κυβέρνηση.
Το «πράσινο φως» για την ενεργό συμμετοχή της χώρας με πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη στις πολεμικές επιχειρήσεις που ετοιμάζουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα έδωσε, χτες, ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, στη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης με τη συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Αμυνας, Ε. Βενιζέλου, και Εξωτερικών, Δ. Δρούτσα, και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας, Π. Μπεγλίτη.
Ταυτόχρονα, άδειες υπερπτήσεων, λιμάνια και αεροδρόμια καθώς και κάθε άλλη απαραίτητη διευκόλυνση για τις πολεμικές επιχειρήσεις, που σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν στη Λιβύη,ζήτησαν και ήδη πήραν από την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, Γαλλία και Βρετανία.
Μάλιστα, σήμερα το πρωί θα βρεθεί εκτάκτως στο Παρίσι ο Γ. Παπανδρέου μετά από πρόσκληση του Γάλλου Προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, προκειμένου να συμμετάσχει σε σύνοδο των ηγετών της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας σχετικά με τις εξελίξεις στη Λιβύη. Η πρωτοβουλία για τη σύνοδο, ουσιαστικά πολεμικό συμβούλιο, ανήκει στον Ν. Σαρκοζί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, Γαλλία και Βρετανία, με τη συμφωνία της Ουάσιγκτον, είναι έτοιμες να αναλάβουν πολεμική δράση για την «εξόντωση» του Μ. Καντάφι, ακόμη και στην περίπτωση που στο ΝΑΤΟ υπάρξει εμπλοκή και κωλυσιεργία, από χώρες που είναι αντίθετες στην επίθεση, όπως, για παράδειγμα, η Γερμανία, ή η Τουρκία... Χτες το απόγευμα ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Τ. Ερντογάν, και τον πρωθυπουργό της Λιβύης.
Συμμετοχή στην προετοιμαζόμενη επιδρομή
Εξάλλου και προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της ελληνικής εμπλοκής, χτες το απόγευμα και μετά την κυβερνητική σύσκεψη ακολούθησε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, που «κάλυψε» πολιτικά την ειλημμένη απόφαση. «Συμμετέχουμε σ' όλα εκτός από τους βομβαρδισμούς στο λιβυκό έδαφος», σημείωνε χτες κυβερνητικός παράγοντας σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την απόφαση της κυβέρνησης να συμμετάσχει ενεργά στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η περίληψη της απόφασης του ΚΥΣΕΑ, η οποία γνωστοποιήθηκε και στο ΝΑΤΟ, προβλέπει:
1) Τη συμμετοχή της Ελλάδας με τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F - 16 αλλά και ένα αεροσκάφος εναέριας προειδοποίησης και ελέγχου, το «Erieye EMB-145 AEW&C», που θα πραγματοποιούν περιπολίες στην περιοχή μεταξύ Σικελίας και Λιβύης. Τα μαχητικά, σύμφωνα με πληροφορίες, θα απογειώνονται από τον Αραξο ή άλλα ελληνικά αεροδρόμια (Αν υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη θα πάρουν μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις εκτός ελληνικών συνόρων).
2) Οτι τα αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως αεροσκάφη υποστήριξης των μαχητικών που θα αναλάβουν τους βομβαρδισμούς εντός Λιβύης.
3) Δύο ελικόπτερα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας θα τεθούν στη διάθεση των αεροπορικών δυνάμεων που θα επιτεθούν σε στόχους εντός Λιβύης.
4) Τη συνέχιση της ναυτικής παρουσίας της Ελλάδας στην περιοχή σε επίπεδο δύο φρεγατών «Ψαρά» και «Λήμνος» με ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός τους.
Την απόφαση της ελληνικής εμπλοκής σκιαγράφησε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Αμυνας, ο υπουργός Εξωτερικών,Δ. Δρούτσας.«Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε, σε συνεργασία με τους εταίρους και συμμάχους μας, για να γίνει σεβαστή η διεθνής νομιμότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός φανερώνοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης.
Κυβερνητικές πηγές μετά τη συνεδρίαση υποστήριζαν πως «είναι δεδομένο ότι η Σούδα θα χρησιμοποιηθεί αλλά όχι για βομβαρδισμούς», αφού υπάρχουν σημεία πολύ εγγύτερα στη Λιβύη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια. Ωστόσο, στρατιωτικές πηγές υποστήριζαν ότι εξίσου κοντά στο πεδίο των επιχειρήσεων βρίσκονται και η Κρήτη και η Πελοπόννησος! Δεδομένη εξάλλου θεωρείται και η χρήση της βάσης του Ακτίου αφού εκεί εδρεύουν τα ΝΑΤΟικά αεροσκάφη - ιπτάμενα ραντάρ τύπου «AWACS» που στελεχώνουν ελληνικά πληρώματα και θα χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις.
Η «πρεμούρα» της κυβέρνησης να ...πείσει ότι δε θα συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις οφείλεται και στους «φόβους» που διατυπώνουν Ελληνες στρατιωτικοί ότι ο «Καντάφι μπορεί να διαθέτει πυραύλους με βεληνεκές που μπορεί να πλήξουν το ελληνικό έδαφος». Για το λόγο αυτό μέρος της ελληνικής εμπλοκής στις πολεμικές επιχειρήσεις είναι και η ενεργοποίηση του ελληνικού συστήματος αεράμυνας, που αποτελείται από τους πυραύλους«Πάτριοτ» και «S-300» και από ελληνικά μαχητικά.
Ωστόσο, η κυβέρνηση προσπάθησε και χτες να «νομιμοποιήσει» ηθικά την απόφαση που έχει ληφθεί για την επιδρομή κατά της Λιβύης. Το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, υπογράμμισε με νόημα ο Δ. Δρούτσας, προβλέπει την επιβολή Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων πάνω από τη Λιβύη και τη λήψη «κάθε άλλου απαραίτητου μέτρου».
Στη δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών προσπάθησε να δώσει την «ανθρωπιστική» διάσταση των επιχειρήσεων. «Η υιοθέτηση της απόφασης 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στέλνει, πρώτα απ' όλα, ένα ισχυρό μήνυμα αλλά και μια σαφή προειδοποίηση: Οτι πρέπει να υπάρξει άμεση κατάπαυση πυρός. Οι επιθέσεις κατά του αμάχου πληθυσμού πρέπει να πάψουν άμεσα. Συνιστούν κατάφωρη και συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», υποστήριξε ο Δ. Δρούτσας.
«Η διεθνής κοινότητα, με την Απόφαση 1973 έκανε ένα βήμα παραπέρα. Ανταποκρινόμενη και στην έκκληση του Αραβικού Συνδέσμου, το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη, να υιοθετήσει πιο αυστηρές κυρώσεις στο καθεστώς του Καντάφι και να επιτρέψει την ανάληψη οποιουδήποτε μέτρου είναι απαραίτητο για την προστασία των αμάχων»,ανέφερε ο Δ. Δρούτσας και επιχειρώντας να κρύψει τους πραγματικούς σχεδιασμούς της ελληνικής κυβέρνησης και την απόφασή της για εμπλοκή ισχυρίστηκε: «Η Ελλάδα θεωρεί ότι στόχος όλων θα πρέπει να είναι η εξεύρεση λύσης στην κρίση της Λιβύης, η αποκατάσταση της σταθερότητας και η ομαλή μετάβαση στη δημοκρατία, μέσα από ένα ευρύτατο διάλογο των συνιστωσών του λαού της χώρας».
Πηγή:www.rizospastis.gr

1 σχόλιο:

Giannis Pit. είπε...

Αυτή τώρα είναι ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ σοβαρή της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ κατά της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ σε ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ;;; Αν έτσι νομίζετε τότε δουλευομαστε μεταξύ μας.