Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Δυναμικές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών-φοιτητών-μαθητών σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ και του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων, διαδηλώνοντας ενάντια στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων και στο νέο νόμο - πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση που προωθεί η κυβέρνηση. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Από εκεί με μαχητική πορεία πορεύτηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με τα πανό και τα συνθήματά τους απαίτησαν μόρφωση δημόσια και δωρεάν για όλους, κατάργηση των ταξικών φραγμών και κατήγγειλαν την επιχειρηματικότητα στην Εκπαίδευση, δηλώνοντας αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα.
Μαχητικές συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν επίσης σε Κοζάνη, Κομοτηνή και Ξάνθη,ενώ μαζικές εξορμήσεις ενημέρωσης της νεολαίας και του εργαζόμενου λαού πραγματοποιήθηκαν σε Φλώρινα, Καστοριά και Σέρρες.

Την Τετάρτη οι δυνάμεις του ΜΑΣ στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποίησαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Κοσμητεία της Παιδαγωγικής Σχολής.
Mαχητικές ήταν οι κινητοποιήσεις του ΜΑΣ και των ΣΑΣ που πραγματοποιήθηκαν προχτές στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας, όπου φοιτητές και μαθητές με πορεία κατευθύνθηκαν στις Περιφερειακές Ενότητες και πραγματοποίησαν παραστάσεις διαμαρτυρίας.
Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν φοιτητές και μαθητές στα Γιάννενα διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη δωρεάν μόρφωση. Από το πρωί οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ παρενέβησαν σε σχολεία της πόλης με προφορικές ανακοινώσεις και ομιλίες μέσα στις τάξεις καλώντας σε κοινή δράση και πάλη μαζί με γονείς, εκπαιδευτικούς και τους άλλους εργαζόμενους απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα νεολαιίστικα και λαϊκά δικαιώματα. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία από το δημαρχείο δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο και σκληρό αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Ιωαννιτών ενάντια στις απολύσεις 130 συμβασιούχων. Εκαναν δε παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ιωαννιτών που συνεδρίαζε για τις συγχωνεύσεις σχολείων.
Πορεία του ΜΑΣ έγινε και στην Κέρκυρα.
ΧΑΛΚΙΔΑ

Στη Χαλκίδα, σπουδαστές του ΤΕΙ και μαθητές συμμετείχαν στην προχτεσινή αγωνιστική κινητοποίηση που διοργάνωσαν το ΜΑΣ και το ΣΑΣ Χαλκίδας. Παράλληλα έγινε και παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο, όπου οι σπουδαστές συναντήθηκαν με το δήμαρχο Διρφύων - Μεσσαπίων, αλλά και πορεία στους δρόμους των Ψαχνών.
Παρόμοια κινητοποίηση με συγκέντρωση των σπουδαστών έγινε και στην πλατεία Ελευθερίας, στη Λαμία.
Κινητοποιήσεις του ΜΑΣ έγιναν και στην Κρήτη, όπου φοιτητές και σπουδαστές συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο Ρεθύμνου και στα Λιοντάρια Ηρακλείου για να ακολουθήσει μετά πορεία στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων.
Στην Πάτρα, μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου, χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του ΜΑΣ ο Βασίλης Παπαβασιλείου και ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.
Μαθητές, φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν δυναμική πορεία στονΠύργο, όπου πορεύτηκαν στο γραφείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στη συνέχεια επέδωσαν ψήφισμα στο δήμαρχο και στον αντιπεριφερειάρχη.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: