Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Η 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ



Περίπου 2000 εργαζόμενοι και νεολαίοι συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς που διοργάνωσε το εργατικό κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, στις 23 Φλεβάρη.
Για άλλη μια ακόμη φορά οι Χανιώτες έδωσαν το παρόν, όχι γιατί εμπιστεύονται τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και την πολιτική που εκφράζουν και υπηρετούν, αλλά γιατί ήθελαν μ’ αυτό τον τρόπο να διαδηλώσουν την οργή και την αγανάκτηση τους στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και να εκφράσουν τη διάθεση τους για να μπει φρένο σ’ αυτήν την επίθεση. Να καταγγείλουν την πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας, να καταγγείλουν την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και το ξεπούλημα της χώρας στα αρπαχτικά του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου. Για άλλη μια φορά σημαντική ήταν η παρουσία της νεολαίας και αυτό αποτελεί ενθαρρυντικό σημάδι για το αύριο.

Η Ταξική Πορεία και η Πρωτοβουλία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ κάλεσαν σε προσυγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο και συμμετείχαν στην κεντρική συγκέντρωση και στη διαδήλωση με δικό τους μπλοκ –πανό και ομιλίες. Με το μοίρασμα εκατοντάδων προκηρύξεων και τα συνθήματα τους κατήγγειλαν την πολιτική της κυβέρνησης, την ξεπουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία και έκφρασαν την αλληλεγγύη τους στους εξεγερμένους λαούς που μας δείχνουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε. Επίσης τις προηγούμενες μέρες κινήθηκαν δραστήρια για την προπαγάνδιση της με παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους, στο ΙΚΑ, στο νοσοκομείο και στο κέντρο της πόλης. Οι παρεμβάσεις αυτές θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα επιδιώκοντας να συμβάλλουν στο δυνάμωμα των αντιστάσεων του λαού για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Αυτήν την κατεύθυνση οφείλουν να υπηρετήσουν όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στην αριστερά και κάθε αγωνιστής και ταξικός συνδικαλιστής. 


Βέβαια αυτό δεν γίνεται σήμερα γιατί το ΠΑΜΕ συνεχίζει να απέχει από τις συγκεντρώσεις ,κινείται διασπαστικά ,αδιαφορώντας για τη μαζικότητα των αγώνων, και ο Συνασπισμός με τη συνδιαχειριστική του λογική, χωρίς καμία ουσιαστική παρουσία και παρέμβαση δε θέλει να συμβάλει σ’ αυτή την κατεύθυνση. Η δε εξωκοινοβουλευτική αριστερά αρνείται κάθε πρόταση κοινής δράσης, ακόμη και για κοινή προσυγκέντρωση.
Η Πρωτοβουλία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ήδη έχει κάνει τα πρώτα της βήματα και ο απολογισμός είναι θετικός και θα προσπαθήσει να συνεχίσει διευρύνοντας τις δυνάμεις της και ισχυροποιώντας την παρέμβαση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: